Az adó 1%-ból segítünk
Az adó 1%-ból segítünk
Adószám: 18118236-1-41

Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Betegségek leírása

Hibák a sejtciklusban - a tumorsejtek kialakulása

Hibák a sejtciklusban - a tumorsejtek kialakulása

Abban az esetben, amikor az osztódásra és a sejt elpusztulására vonatkozó genetikai kódolásokba hibák csúsznak és a korrigálásuk sem megvalósítható, a sejt koordinálatlan módon osztódni kezd. A rossz utasítások bejutnak minden utódsejtbe. Abban az esetben, amikor az osztódásra és a sejt elpusztulására vonatkozó genetikai kódolásokba hibák csúsznak és a korrigálásuk sem megvalósítható, a sejt koordinálatlan módon osztódni kezd. A rossz utasítások bejutnak minden utódsejtbe.

Bővebben: Hibák a sejtciklusban - a tumorsejtek kialakulása


Az elsődleges daganat - jó- és rosszindulatú daganatok

Az elsődleges daganat - jó- és rosszindulatú daganatok

A tumorsejtek nem alakulnak ki olyan mértékben, hogy elláthassák egészséges társaik feladatait – nem elkülönített helyzetben csakis az osztódással foglalkoznak. Az szaporodó sejttömeg nem engedi be a környezetében lévő egészséges sejteket, és egyre növekvő csomót hoz létre: ezt nevezik elsődleges (primer) daganatnak. A tumorsejtek nem alakulnak ki olyan mértékben, hogy elláthassák egészséges társaik feladatait – nem elkülönített helyzetben csakis az osztódással foglalkoznak. Az szaporodó sejttömeg nem engedi be a környezetében lévő egészséges sejteket, és egyre növekvő csomót hoz létre: ezt nevezik elsődleges (primer) daganatnak.

Bővebben: Az elsődleges daganat - jó- és rosszindulatú daganatok


A rák stádiumai

A rák stádiumai

A rák pontos stádiumának meghatározása alapvetően meghatározó a megfelelő gyógymód alkalmazásához. Nem minden kezelés alkalmazható a különböző stádiumokban, ami az egyikben jó, a másikban nem biztos hogy hatásos. A rák pontos stádiumának meghatározása alapvetően meghatározó a megfelelő gyógymód alkalmazásához. Nem minden kezelés alkalmazható a különböző stádiumokban, ami az egyikben jó, a másikban nem biztos hogy hatásos.

Bővebben: A rák stádiumai


Gyermekek utógondozása, a gyógyult beteg

Gyermekek utógondozása, a gyógyult beteg

A rosszindulatú betegség miatt aktívan kezelt betegeket gondozni kell, az esetleges szövődmények észlelése, elhárítása, illetve megelőzése, valamint a daganatos betegség státuszának ellenőrzése céljából. A rosszindulatú betegség miatt aktívan kezelt betegeket gondozni kell, az esetleges szövődmények észlelése, elhárítása, illetve megelőzése, valamint a daganatos betegség státuszának ellenőrzése céljából.

Bővebben: Gyermekek utógondozása, a gyógyult beteg


A rák hatása a szervezetre

A rák hatása a szervezetre

A rák sokféle módon veszélyezteti az emberi szervezetet. A daganat fizikailag hatással van a környezetében megtalálható szervekre, vezetékekre vagy véredényekre, ezáltal okozva fájdalmat és egyéb tüneteket. A rák sokféle módon veszélyezteti az emberi szervezetet. A daganat fizikailag hatással van a környezetében megtalálható szervekre, vezetékekre vagy véredényekre, ezáltal okozva fájdalmat és egyéb tüneteket.

Bővebben: A rák hatása a szervezetre


A rák kezelése

A rák kezelése

Ahhoz, hogy kimutassák, a daganatos betegségeket sok eljárást használnak. Pontos diagnózist valójában csak a tumor gyanús területéről kivett szövetrész szövettani vizsgálata adhat,ezt a műveletet patológus szakember végezheti el. Ahhoz, hogy kimutassák, a daganatos betegségeket sok eljárást használnak. Pontos diagnózist valójában csak a tumor gyanús területéről kivett szövetrész szövettani vizsgálata adhat,ezt a műveletet patológus szakember végezheti el.

Bővebben: A rák kezelése


Fájdalomcsillapítás daganatos gyerekeknél

Fájdalomcsillapítás daganatos gyerekeknél

Három módszer alkalmazható, hogy felkészítsék a gyermeket a kezelésre. Az egyik a hipnózis ( ezt csak szakember végezheti el), a képzelet ( ez csak megfelelő gyakorlással lesz sikeres) és a figyelem elterelése. Három módszer alkalmazható, hogy felkészítsék a gyermeket a kezelésre. Az egyik a hipnózis ( ezt csak szakember végezheti el), a képzelet ( ez csak megfelelő gyakorlással lesz sikeres) és a figyelem elterelése.

Bővebben: Fájdalomcsillapítás daganatos gyerekeknél


Gyermekkori csontdaganatok

Gyermekkori csontdaganatok

A gyermekkori tumorok 5 %-át teszik ki a rosszindulatú csontdaganatok. ( az oszteoszarkóma különböző típusai és a Ewing-szarkóma) A gyermekkori tumorok 5 %-át teszik ki a rosszindulatú csontdaganatok. ( az oszteoszarkóma különböző típusai és a Ewing-szarkóma)

Bővebben: Gyermekkori csontdaganatok


Lágyrésztumorok, rabdomioszarkóma, rosszindulatú mesenhymalis daganatok gyermekkorban

Lágyrésztumorok, rabdomioszarkóma, rosszindulatú mesenhymalis daganatok gyermekkorban

Változatos, osztályozásukban nehézségeket adó csoportját alkotják a gyermekkori daganatoknak. 7%-át teszi ki a gyermekkori daganatoknak. Változatos, osztályozásukban nehézségeket adó csoportját alkotják a gyermekkori daganatoknak. 7%-át teszi ki a gyermekkori daganatoknak.

Bővebben: Lágyrésztumorok, rabdomioszarkóma, rosszindulatú mesenhymalis daganatok gyermekkorban


Retinoblasztóma

Retinoblasztóma

A retinoblasztóma a szemideghártya daganata. Egy szakemberekből álló csapat végzi a betegek kezelését, ami szemészből, gyermekonkológusból és radiológusból áll. A retinoblasztóma a szemideghártya daganata. Egy szakemberekből álló csapat végzi a betegek kezelését, ami szemészből, gyermekonkológusból és radiológusból áll.

Bővebben: Retinoblasztóma


WILMS-tumor (nephroblastoma)

WILMS-tumor (nephroblastoma)

A Wilms-tumor változatos szöveti képet mutató daganat. Gyermekkori daganatok 6%-át teszi ki a Wilms-tumor, amely ezáltal a leggyakoribb hasi tumor gyermekkorban. A Wilms-tumor változatos szöveti képet mutató daganat. Gyermekkori daganatok 6%-át teszi ki a Wilms-tumor, amely ezáltal a leggyakoribb hasi tumor gyermekkorban.

Bővebben: WILMS-tumor (nephroblastoma)


Központi idegrendszeri daganatok gyermekkorban

Központi idegrendszeri daganatok gyermekkorban

Az agytumorok és a gerincvelő tumorai, melyek a központi idegrendszer daganatai,a leggyakrabban előforduló gyermekkori tumorok, melyek 29 %-át teszik ki a daganatoknak. Az agytumorok és a gerincvelő tumorai, melyek a központi idegrendszer daganatai,a leggyakrabban előforduló gyermekkori tumorok, melyek 29 %-át teszik ki a daganatoknak.

Bővebben: Központi idegrendszeri daganatok gyermekkorban


Leukémia és limfóma gyermekkorban

Leukémia és limfóma gyermekkorban

Fehérvérűséget jelent a leukémia szó. A ráknak azon fajtáit hívják így, melyek a csontvelő vérképző szöveteiben jönnek létre, abban a szivacsos anyagban, mely kitölti a csöves csontokat, és a fehérvérsejteket termeli. Fehérvérűséget jelent a leukémia szó. A ráknak azon fajtáit hívják így, melyek a csontvelő vérképző szöveteiben jönnek létre, abban a szivacsos anyagban, mely kitölti a csöves csontokat, és a fehérvérsejteket termeli.

Bővebben: Leukémia és limfóma gyermekkorban


Gyermekkori daganatok és kezelésük

Gyermekkori daganatok és kezelésük

Bár igen ritkán fordulnak elő gyermekkorban a rosszindulatú daganatos megbetegedések, mégis a modern gyermekgyógyászatnak igen fontos fejezetét képezik. Bár igen ritkán fordulnak elő gyermekkorban a rosszindulatú daganatos megbetegedések, mégis a modern gyermekgyógyászatnak igen fontos fejezetét képezik.

Bővebben: Gyermekkori daganatok és kezelésük


Csontvelő transzplantáció

Csontvelő transzplantáció

Az első tünetmentes időszak (remisszió) alatt, a rosszindulatú daganatban szenvedő gyermekeknél egyre többször végeznek csontvelő- vagy őssejt átültetést. Az első tünetmentes időszak (remisszió) alatt, a rosszindulatú daganatban szenvedő gyermekeknél egyre többször végeznek csontvelő- vagy őssejt átültetést.

Bővebben: Csontvelő transzplantáció