Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Alapítvány adó 1 százalék felhasználásával


Down Szindróma biokémiai szűrés beszámoló (2019)
 
Minden családban a legnagyobb öröm, egy várt, egészséges gyermek születése. Sajnálatos módon a születések egy részében az anya életkorától függetlenül testi vagy szellemi fogyatékos újszülött jön a világra. A legismertebb és leggyakoribb eset ezek közül a Down-kór vagy más néven a 21-es triszómia. A Down-szindrómások fertőzésekkel szemben fokozottabban érzékenyek, bizonyos típusú leukémia is gyakrabban fordul elő náluk; immunrendszerük gyengébb a normálisnál.
Alapítványunk céljaival összhangban kiemelt figyelmet fordít a betegségmegelőzésre, így tekintettel arra, hogy Magyarországon a Down-kór biokémiai vizsgálatokkal kiegészített szűrése nem része a kötelezően elvégzendő terhes-gondozási protokollnak a szűrések támogatására a magánszemélyek által felajánlott SZJA 1% összegből az Alapítvány Kuratóriuma nagyobb keretösszeget különít el minden évben.
Alapítványunk 2011. év óta támogatja a Down szindróma biokémiai szűrését a Magnólia Down-szűrő Centrumhoz jelentkező kismamák részére.
Alapítványunk támogatásával a biokémiai szűrés minden magyar állampolgárságú kismama részére térítésmentesen elérhető a gyulai Centrumban.
A Centrum az elmúlt időszakban az ország egész területéről fogadott kismamákat és vizsgálati mintákat. Szerződött partnerei közé tartozik többek közt a Pestlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Nonprofit Kiemelten Közhasznú Kft. (Budapest), a MedicalNETWORK Kft. (Budapest), UD youMED Nonprofit Kft. (Debrecen), Béke téri Egészségszolgáltató Kft. (Budapest)., továbbá nagyon jó együttműködést alakított ki a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Kar Orvosi Genetikai intézettel is.
 
2019. január 1 – 2019. december 31. közötti időszakban a Centrum az Alapítvány támogatásának köszönhetően az alábbi vizsgálatokat végezte el a kismamák részére térítésmentesen:
I. trimeszteri szűrés: 4194 db.
A szűrés eredménye:
magas kockázatú: 62
közepes kockázatú: 263
alacsony kockázatú: 3869
 
Ezúton is köszönjük SZJA 1% felajánlásukat, mely nélkül a daganatos és leukémiás megbetegedéseket megelőző tevékenységeinket, térítésmentes szolgáltatásainkat, célkitűzéseinket nem tudnánk megvalósítani.