Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Rendelkező nyilatkozat


Adó 1 százalék felajánlás esetén adószámunk: 18118236-1-41

 


A Daganatos.hu Alapítvány 2008 óta fogadhatja az adófizetők 1 százalék felajánlását, és kiemelten dolgozik az 1 % formájában megvalósuló támogatások országos szintű gyűjtésén. Alapítványunk mindezek mellett már 2005 óta segíti az arra rászoruló daganatos, és leukémiás gyermekek felépülését, életkörülményeik javítását, betegségük kialakulásának megelőzését. Az adófizető állampolgárok jóvoltából felajánlott adó 1 százalék tette lehetővé, hogy a daganatos és leukémiás gyermekek támogatása gyakorlatilag hiánytalanul, komplex módon működhetett. A 2015-ös évtől pedig fő céljául az egészségmegőrző tevékenységet, daganatprevenciót tűzte ki Alapítványunk, hiszen a daganatos betegségek 1/3 részben életmódváltással megelőzhetőek.

2019-es évben átadtuk a balatoni rehabilitációs házat, melyben a gyermekkori daganatos betegséggel megküzdött családok pihenhetik ki a megterhelő időszak minden fáradalmát, rekreációs illetve egészségmegőrző szolgáltatásaink, tevékenységeink segítségével a betegség újbóli kialakulását kerülhetjük el.

Az adó 1 százalék felajánlásának köszönhetően tudtunk hathatós segítséget nyújtani több, mint 500 daganatos és leukémiás gyermeket nevelő családnak, illetve szintén a Daganatos.hu Alapítvány számára ajánlott adó 1% -ok tették lehetővé, hogy a korai diagnosztizálásra, a prevencióra, a kezelések pontosabb nyomon követésére és a kórházak korszerűsítésére is biztosíthattunk forrásokat, a rehabilitáció, a betegségek újbóli kialakulásának megelőzése mellett. 
A beszámolók menüpontban a közhasznúsági beszámoló megnyitásával részletesen tájékozódhat az alapítvány adó 1 százalék felhasználásáról!

Mit kell tudni az adó 1 százalék rendelkezéséről?


Minden év május 20. -ig rendelkezhet adója 1%-áról alapítványok részére, amennyiben egyesülni tud céljaikkal, és ezek megvalósítására méltónak tartja a kiválasztott alapítvány munkásságát.

Amennyiben szeretné felajánlani adó 1 százalékát, a következő képpen teheti meg:

Postai úton történő bevallás esetén kérjük töltse ki az adóbevallás részét képező 1053NY lapot (ez egyébképen az 5. oldalon található). Kérjük a 1053NY bevallási lapon tüntesse fel az alapítvány adószámát. 

Ebben az esetben az adó 1 százalékról való rendelkezése meg is történt. Nincs más dolga, mint adja postára kitöltött adóbevallását az illetékes NAV igazgatóság címére legkésőbb  május 20. -áig.

Ha az Ön adóbevallását munkáltatója végzi el, abban az esetben minden kép az adó 1 százalékról szóló rendelkező nyilatkozatot el kell juttatnia munkáltatójához.

Ezt több féle képen teheti meg:
  • Weboldalról letölti és kinyomtatja a rendelkező nyilatkozatot / doc. vagy pdf. formátumban/
  • Már rendelkezik az alapítvány rendelkező nyilatkozatával, amit eljuttat a munkáltatójához

Az alapítvány rendelkező nyilatkozatát amennyiben letöltötte, illetve ismerősétől, barátjától vagy egyéb módon beszerezte, egy erre a célra megfelelő méretű borítékba kell tennie, majd a borítékon hiánytalanul fel kell tüntetnie a saját nevét, címét, adóazonosító jelét!

A borítékba zárt rendelkező nyilatkozatot a boríték hátoldalán a leragasztott felületen keresztben alá kell írnia.

Elektronikus úton is van lehetőség az adóbevallás benyújtására.

Az adó 1 százalékáról ebben az esetben is csak úgy mint a papír alapú bevallás esetében, az adóbevallás 5. oldalán, a 1053NY lapon rendelkezhet.

Az adóbevallás nyomtatványa és az ahhoz szükséges keretprogram elérhető és letölthető mindenki számára a www.nav.gov.hu oldalról. Amennyiben adóbevallásával együtt sajnálatos módon nem rendelkezett az adó 1 százalékáról, vagy a rendelkező nyilatkozatot elfelejtette adóbevallásához mellékelten csatolni, kérjük tegye a megfelelő méretű borítékba alapítványunk rendelkező nyilatkozatát, és utólag mindezt május 20.-áig küldje meg postán az ön részére illetékes adóhivatalnak.

Ebben az esetben a borítékon mindenképp fel kell tüntetnie : nevét, címét, valamint adóazonosítóját /Az adóazonosító jele megtalálható az adókártyán/

A boríték hátoldalán ne felejtse el a leragasztott részt keresztben ellátni saját kezű aláírásával. Adó 1 százalék- át a fent említett módokon juttathatja el az ön által szimpatikusnak vélt szervezet / Egyesület, Alapítvány / javára. Mindössze a fent leírtak szerint történő rendelkező nyilatkozat eljuttatása szükséges az Ön által területileg illetékes adóhatósághoz.

Segítségét, támogatását ezúton is köszönjük.