Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Foodtest vizsgálatok alapítványuk támogatásávalEgyre szélesebb körben ismerik el, hogy az ételintolerancia jelentősen rontja a közérzetet, életminőséget és súlyosbítja a meglévő betegségeket, legyen szó egy ártalmatlannak tűnő ekcémáról vagy az igen nehezen kezelhető sclerosis multiplexről, gyógyíthatatlan autizmusról.
Bár az ételintolerancia az ételallergiával ellentétben nem veszélyezteti közvetlenül az életet, mégis sokat árt, talán emiatt még alattomosabb is. Gyermekek esetében pedig még nehezebb tetten érni. Míg egy felnőtt jó esetben észreveszi, hogy valami nincs rendben, addig a gyerekek az ízlésvilágukra hagyatkozva fogyasztják kedvenc ételeiket – akár jót tesz nekik, akár nem.

A szülők, felnőttek feladata, hogy felfigyeljenek az intő jelekre!
A gyerekek esetében az ételérzékenység hat az idegrendszerre, az emésztőrendszerre, a bőrre, légutakra és természetesen ugyanúgy súlyosbíthatja az esetleges meglévő, krónikus betegségek tüneteit, mint a felnőttek esetében.
Gyakran például hiperaktivitásnak minősítik a viselkedési problémákat, vagy tanulási nehézségeket, holott lehet, hogy csak 2-3 élelmiszert nem tud lebontani a gyermek szervezete. De ugyanígy okozhat súlyos légúti panaszokat, aminek az orvosok nem találják az okát. A hónapokon, éveken át tartó, visszatérő köhögés kialakulhat amiatt, hogy a megemésztetlen, vagy félig emésztett élelmiszerfehérjékre reagál az immunrendszer – mert valójában ez okozza a tüneteket.
A FOODTEST 200+ vizsgálat egyetlen vérvételből képes kimutatni több mint 220 féle ételérzékenységet, az ez alapján összeállított, átmeneti, eliminációs diétával pedig minden probléma megszüntethető. A diéta során a szervezetet tehermentesítjük, az emésztőrendszert pedig regeneráljuk, így az ételek egy idő után visszavezethetők az étrendbe, vagyis nem örökre szóló lemondást jelent. A vizsgálatot azonban az állami egészségügyi ellátás nem finanszírozza.

A Daganatos.hu Alapítvány összesen több mint 500 vizsgálatot végeztetett el úgy, hogy az a családok számára nem jelentett többlet kiadást, az Alapítványunkhoz jelentkező/regisztrált gyermekek vizsgálata ingyenes volt támogatásunknak köszönhetően.

A 2017 és 2018 során elkészült leletek igazolták, hogy az ételérzékenység sokkal több mindenkit érint, mint gondolnánk. A gyerekeket ingyenes vizsgálatának lehetőségére történő regisztrálásra több alkalommal is szerveztünk Egészségmegőrző rendezvényeket.
A támogatott vizsgálatok eredményei alapján, érdekesség, hogy az ételérzékenység tünetei, gyanúja inkább a pubertás kor alatt jelentkeznek, vagy akkor figyelnek fel rá a szülők. (Amit pontosan tudunk – bármilyen kutatástól függetlenül – hogy ezek az évek a legfontosabbak. Az ember szervezetét később nagyban befolyásolja élete első 10 éve, hisz ekkor fejlődik a gyermek a legnagyobb ütemben. Talán ezért is jelentkeztek nagyobb számban a kisgyerekek vizsgálatára). A vizsgálatot végző cég kimutatása szerint 10-ből 9 gyermeknél mutatott ki ételérzékenységet a teszt. Nem biztos, hogy minden gyermeknek vannak kiemelkedő vagy szembetűnő panaszai, de az bizonyos, előbb-utóbb jelzi a szervezet valamilyen tünettel, hogy nem megfelelő élelmiszereket kap.
A leletek alapján pozitív eredményt adó TOP 15 élelmiszer százalékos pozitív és határeseti előfordulása
TOP 15 pozitív élelmiszer

Élelmiszer

Pozitív

Határeset

 

TOP 15 pozitív élelmiszer
Élelmiszer Pozitív Határeset
tojás fehérje 71,7% 17,1%
tehéntej 56,4% 15,1%
borsó 33,4% 31,5%
kazein 28,3% 13,9%
búza 25,8% 42,1%
juh tej 24,8% 20,6%
gliadin 17,0% 19,1%
rizs 14,3% 10,6%
mogyoró 12,0% 19,5%
pisztácia 10,5% 19,4%
kesudió 10,2% 13,2%
kecsketej 10,1% 19,0%
zab 9,1% 12,5%
burgonya 8,6% 15,4%
árpa 8,3% 37,5%
 
A leggyakoribb ételérzékenységek a vizsgált gyerekek között egyértelműen mutatja, hogy az étrendjükben mi okozza a problémát. A felnőttek esetében teljesen más a sorrend, bár az tény, hogy gyakori allergén a tehéntej, a tojás fehérje, a gliadin is.  Ugyanakkor ezt nem lehet, sőt tilos általánosságban alkalmazni!
Minden szervezet más, minden gyermek másképp reagál az élelmiszerekre, diétát csak a vizsgálat és a lelet alapján szabad kialakítani – azt is csak szakember segítségével! A találomra, ötletszerűen kialakított diéta súlyos hiánybetegségekhez vezethet! A FOODTEST vizsgálatnak épp ezért része a dietetikai tanácsadás az alapítványi finanszírozással vizsgált gyerekek esetén is. Szerencsére ezt a legtöbben ki is használják és igénybe veszik.
A FOODTEST 2010 óta érhető el Magyarországon.
Reméljük, hogy a jövőben egyre több gyermek részére nyújthatunk támogatásunkkal segítséget!


Daganatos.hu Alapítvány