Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Bemutatkozás

A Daganatos.hu Alapítvány bemutatkozik


Céljaink

Alapítványunk 2005-ben jött létre azzal a céllal, hogy részt vegyen a daganatos, leukémiás betegségek kialakulása elleni küzdelemben.
 A Daganatos.hu Alapítvány részére felajánlott adó 1 százalék lehetővé tette, hogy a korai diagnosztizálásra, a prevencióra, a kezelések pontosabb nyomon követésére, és a kórházak korszerűsítésére jelentős forrásokat fordíthattunk.
A Heim Pál Gyermekkórház központi laboratóriuma, a SOTE II. SZ. Klinika genetikai laboratóriuma, és az Országos onkológiai intézet is egyedülálló tudományos munkát folytathat alapítványunk támogatásával, hisz mint tudjuk a daganatos és leukémiás megbetegedés minden esetben versenyfutás az idővel.

2018 óta az adó az adó 1 százalék felhasználásával budapesti stúdiónkban igyekszünk a betegségben érintett gyermekek és szüleik részére egyénre szabott szolgáltatásokat nyújtani, illetve prevenciós programjainkban részt vehetnek az egészséges gyermekek is.

2019-ben átadásra került a balatoni rehabilitációs ház, ahol a gyermekkori daganatos betegséggel küzdő gyermekek és családjaik pihenhették ki a megterhelő időszak fáradalmait, vehették igénybe rekreációs, egészségmegőrző szolgáltatásainkat. 


Hiszünk abban, hogy a tudomány, a kutatásokat végző nemzetközileg elismert orvosaink és támogatóik erőfeszítéseinek köszönhetően egyre kevesebb lesz a daganatos, és leukémiás betegségek kialakulása, különösen gyermek korban.

                                                                                                                                                                                                                                                 Lakatos Balázs - kurátor

A Daganatos.hu Alapítvány 2008 óta folytatott országos szintű kampányaival felhívja az állampolgárok figyelmét arra, hogy egyetlen perc odafigyeléssel óriási segítséget nyújthatnak az adó 1 százalék felajánlással a civil szervezeteknek, ezen keresztül pedig a szívükhöz közelálló társadalmi problémák megoldásához. Legyen szó daganatos, vagy hematológiai daganatos "leukémiás" betegségben szenvedő gyermekekről, vagy akár művészetről, tudományról, kultúráról, vagy gazdátlan állatok megsegítéséről.
Az ilyen ügyeben természetesen Magyarországon épp úgy, mint európa nyugati országaiban – a vállalkozások, cégek társadalmi szerepvállalása is döntően befolyásolja a nonprofit szektor eredményességét. Az a tapasztalatunk, hogy egyre több vállalat tud azonosulni valamely nemes céllal, és így egyre többen csatlakoznak a segítők táborához. A Daganatos.hu Alapítvány kizárólag telefonon, szórólapokon, média felületeken keresztül keresi támogatóit, személyesen nem gyűjtünk adományt. Így kérem, ne adjanak pénzt senkinek, aki alapítványunk nevében keresi fel önöket.

Eddigi és leendő támogatóinknak is köszönjük, hogy céljaink mellé álltak és állnak a jövőben.
 
Bornemissza Tamás
Elnök


A Daganatos.hu Alapítvány minőségpolitikája


Igen nagy hangsúlyt fekteünk daganatos, és leukémiás betegségek megelőzésére, hiszen a hosszú távú cél az, hogy lehetőleg ne is legyenek daganatos, és leukémiás megbetegedések. Ennek érdekében a következő irányelvek szellemében működik alapítványunk.

Alapítványunkat háromfős kuratóriummal, szabályozott folyamatok által vezérelt rendszerben működtetjük.
Folyamatos, költséghatékony kampánystratégiákat alkalmazva gyűjtjük az adó 1 százalékot, illetve magánadományokat, és ezek felhasználásával kiemelkedő mértékű segítséget nyújtunk.

Ennek érdekében folyamatosan megújuló, innovatív megoldásokkal fejlesztjük adománygyűjtő rendszerünket, a társadalom felé beszámolunk elért eredményeinkről, a pénzeszközök felhasználásról.
Elsődleges szempont a felhasznált összegek átláthatósága, ezért weboldalunkon folyamatosan közzétesszük. ITT

Alapítványunk vezetőivel létrehoztuk és eredményesen kívánjuk fenntartani azt a belső működési környezetet, melyben biztosított a célok elérése. Munkatársaink közösen dolgozzák ki azokat a folyamatokat, melyek egységes rendszerben irányítják és működtetik szervezetünket annak érdekében, hogy a minőségirányítási követelményeknek megfelelően, szervezetünk eredményes és hatékony legyen.

A minőségpolitikánkban megfogalmazott irányelvek és a közös törekvés a kitűzött célok megvalósítására alapítványunk minden tagjára nézve alapkövetelmény.
Kuratórium