Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Bemutatkozás

A Daganatos.hu Alapítvány bemutatkozik


Céljaink

Alapítványunk 2005-ben jött létre azzal a céllal, hogy részt vegyen a daganatos, leukémiás betegségek kialakulása elleni küzdelemben.
 A Daganatos.hu Alapítvány részére felajánlott adó 1 százalék lehetővé tette, hogy a korai diagnosztizálásra, a prevencióra, a kezelések pontosabb nyomon követésére, és a kórházak korszerűsítésére jelentős forrásokat fordíthattunk.
A Heim Pál Gyermekkórház központi laboratóriuma, a SOTE II. SZ. Klinika genetikai laboratóriuma, és az Országos onkológiai intézet is egyedülálló tudományos munkát folytathat alapítványunk támogatásával, hisz mint tudjuk a daganatos és leukémiás megbetegedés minden esetben versenyfutás az idővel.

2018 óta az adó az adó 1 százalék felhasználásával budapesti stúdiónkban igyekszünk a betegségben érintett gyermekek és szüleik részére egyénre szabott szolgáltatásokat nyújtani,
illetve prevenciós programjainkban részt vehetnek az egészséges gyermekek is.

2019-ben átadásra került a balatoni rehabilitációs ház, ahol a gyermekkori daganatos betegséggel küzdő gyermekek és családjaik pihenhették ki a megterhelő időszak fáradalmait, vehették igénybe rekreációs, egészségmegőrző szolgáltatásainkat.

2020-2021-ben mindenki számára nehéz időszak következett be, de Alapítványunk nehezített körülmények között is támogatni tudott magzati kromoszóma vizsgálatokat, családi otthonok elektroszmog szűrését/árnyékolását, Mora Nova kezeléseket és amikor lehetett jógafoglalkozásokat.

2022-ben folytattuk a fenti tevékenységeket bővítve, hogy FOODTEST 200+ Ételintolerancia vizsgálattal támogatni tudtuk az Alapítványhoz jelentkező gyerekeket.

2023 fordulópont volt Alapítványunk életében: reagálva a felnőttek általi egyre növekvő megkeresésre év vége felé az Alapítvány tevékenység körének kibővítése mellett döntöttünk és elindítottuk ennek érdekében az Alapító Okirat módosítását.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a korábbi – alapvetően gyermekek gyógyulását segítő – tevékenységek támogatása mellett, 2024. január 9-től célunkká vált a betegségben érintettek, illetve hozzátartozóik testi- és mentális támogatása, közérzetük és életminőségük javítása is.
Az Alapítványunk minőségpolitikájának alapjait a következő irányelvek jelentik, amelyek szellemében működünk:
Alapítványunkat egyfős kuratóriummal, szabályozott folyamatok által vezérelt rendszerben működtetjük. Folyamatos, költséghatékony kampánystratégiákat alkalmazva gyűjtjük az adó 1 százalékot, illetve magánadományokat, és ezek felhasználásával kiemelkedő mértékű segítséget nyújtunk.

Ennek érdekében folyamatosan megújuló, innovatív megoldásokkal fejlesztjük adománygyűjtő rendszerünket, a társadalom felé beszámolunk elért eredményeinkről, a pénzeszközök felhasználásról.
Elsődleges szempont a felhasznált összegek átláthatósága, ezért weboldalunkon folyamatosan közzétesszük. ITT

Alapítványunk tagjaival létrehoztuk és eredményesen kívánjuk fenntartani azt a belső működési környezetet, melyben biztosított a célok elérése. Munkatársaink közösen dolgozzák ki azokat a folyamatokat, melyek egységes rendszerben irányítják és működtetik szervezetünket annak érdekében, hogy a minőségirányítási követelményeknek megfelelően, szervezetünk eredményes és hatékony legyen.

A minőségpolitikánkban megfogalmazott irányelvek és a közös törekvés a kitűzött célok megvalósítására alapítványunk minden tagjára nézve alapkövetelmény.

Továbbra is szeretnénk kiemelni, a Daganatos.hu Alapítvány személyesen nem gyűjtünk adományt. Így kérem, ne adjanak pénzt senkinek, aki alapítványunk nevében keresi fel önöket.

Eddigi és leendő támogatóinknak is köszönjük, hogy céljaink mellé álltak és állnak a jövőben.
 
Bornemissza Tamás
Elnök