Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Tudnivalók az adó 1 százalékról


Az adó 1% felajánlásával Ön is hozzájárulhat alapítványunk törekvéseihez!

Adóbevallásásában tüntesse fel a kedvezményezett civil szervezet adószámánál:
18118236-1-41


Hogyan lehet az 1 százalékról rendelkezni?

- A rendelkező nyilatkozat az adóbevallási nyomtatvány részét képezi, így az a magánszemély, aki adóbevallást ad, a nyomtatvány megfelelő lapjának jelen esetben (a 19SZJA jelű bevallás EGYSZA lapja,) kitöltésével rendelkezhet.
- Adóbevallásnak minősül az állami adóhatóság által összeállított adóbevallási tervezet elfogadásával, javításával, kiegészítésével elkészített bevallás is.
- Természetesen, aki központi elektronikus szolgáltató rendszer használatához szükséges ügyfélkapuval rendelkezik és bevallási tervezetét az on-line felületen javítja, az is tud az szja 1+1 %-áról rendelkezni.

A nyomtatványnak ezen lapján mindkét kedvezményezetti kör részére lehet rendelkezni. Amennyiben valaki csak egy kedvezményezettet kíván megjelölni, a másik rubrikát ne töltse ki, illetve azt ki is húzhatja. 
Amennyiben a Daganatos.hu Alapítványt szeretné támogaqtni adó 1 százalékával, írja be a kedvezményezett adószámához: 18118236-1-41


Nyomtatványok

Adó 1%-ról rendelkező nyilatkozat .pdf formátumban 
Adó 1%-ról rendelkező nyilatkozat .doc formátumban 

Felmerül gyakran a kérdés, hogy miként ajánlható fel az adó egy százalék?

- Idén is adhat 1 százalék esélyt azon Magyarországon bejegyzett, és működő alapítványoknak, civil szervezeteknek, akik munkáját elismeri, és akiket céljai elérésében segíteni kíván.
Az adó 1% hasznosságát a felhasználási időszakot követően haladéktalanul igazolják az elért sikerek.

Bár jelenleg Magyarországon a támogatás gyakorlata még sajnos nem közelíti meg az EU tagállamok átlagát, a hazai adózók adóbevallásuk kitöltésekor könnyedén, felmerülő plusz költség nélkül nyújthatnak segítséget a daganatos gyermekkori betegségek megelőzésére a különböző közhasznú szervezetek által nyújtott szolgáltatásokat kihasználva.

A kiválasztott alapítvány részére felajánlható adó 1% a már korábban megállapításra került, NAV számára befizetésre kerülő adóalapból jut el az általunk támogatott társadalmi szervezethez, így az összeg semmilyen plusz költséggel nem terheli az adózó, és családja költségvetését. Az adó 1 + 1 % rendelkező nyilatkozatot egészen május 20-napjáig adhatja át munkáltatójának.

Egyre elterjedtebb, hogy a rendelkező nyilatkozatot teljesen elkülönítve a bevallástól -többnyire elektronikus úton, vagy külön egy zárt, aláírással és a szükséges adatokkal ellátott borítékban postai úton juttatják el. Ezekben az esetekben a rendelkező nyilatkozatot – május 20.-napjáig kell a NAV-nak eljuttatni.

Amennyiben adóbevallását maga készíti, és szeretné a Daganatos.hu Alapítvány törekvéseit támogatni adó 1 százalékával, ez esetben az adóbevallási csomagban elhelyezett nyomtatványon jelölheti meg alapítványunkat adószámunk beírásával            18118236-1-41

Amennyiben elektronikus úton kerül beküldésre az adóbevallása, rendelkezését az űrlap erre vonatkozó részének kitöltésével teheti meg, melyet az adóbevallásával együtt interneten keresztül továbbíthat a NAV -nak!

Mindez a korábban említettek szerint Önnek semmilyen plusz költséggel nem jár a felajánlás, hiszen a befizetésre kerülő adóból vonódik le! Elektronikus úton történő bevallás esetén rendelkezhet az adó 1 + 1 százalékáról.

Miként ajánlható fel az adó egy százalék?

Fontos tudnivaló!

Rendelkezése csak abban az esetben érvényes, ha a rendelkező nyilatkozatát tartalmazó Borítékra a fent említettek szerint ráírja adóazonosító jelét, címét, és a ragasztás mentén aláírásával ellátja.

Mi is történik abban az esetben, ha nem ajánlja fel egyik társadalmi szervezet javára sem az adó egy százalékát?

Amennyiben nem rendelkezik az 1% felajánlásáról, az ezt képviselő összeg az állampénztárban marad, mint befizetett adó.


Miért jó azoknak a cégnek, melyek adományoznak?

-Az adott vállalat felelős társadalmi szerepet magára vállalva megmutathatja az egyes közösségek problémái iránti érzett elkötelezettségét, ami a mi esetünkben a daganatos gyermekkori betegségek megelőzésére irányuló tevékenység támogatása.

Elősegíti, hogy a cég dolgozói az adományozási tevékenységeken keresztül is megismerjék a célzott alapítvány, vagy más civil szervezet törekvéseit és értékeit. Erősíti a cég hírnevét a társadalmi szektorban. Nagymértékben hozzájárul a cégnél dolgozó munkatársak csapatszellemének erősítéséhez.