Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Mercédesz nyirokdaganatos gyermek

Mercédesz nyirokdaganatos gyermek

A tinédzser korú lány sajnos már nem az első daganatos beteg a családban. Alig volt hét éves, amikor az anyukája daganatos betegségben meghalt. Mercédesz először 2011-ben fordult orvoshoz egy megnagyobbodott nyirokcsomó miatt, amely a bal comb belső részén jelent meg.

A háziorvos azonnal kivizsgálásra küldte a lányt. Akkor egy baktérium okozta toxoplasma fertőzést állapítottak meg, gyógyszeres kezelést kapott. Először meg akarták operálni, de a gyógyszer hatására a nyirokcsomó visszahúzódott, így még sem kellett műteni. Sajnos néhány hónappal később ismét megduzzadt a nyirokcsomó, ekkor már vizsgálatról vizsgálatra küldték a lányt. Megoperálták és a szövettanból kiderült, hogy Hodgin-kórban szenved.

A Hodgkin-kór a limfómák egyik típusa. A limfómák a nyirokrendszer rosszindulatú daganatos megbetegedései. A nyirokrendszer is az immunrendszer része. Feladata a betegségek és a fertőzések elleni védelem. A nyirokrendszer mentén kicsi, bab formájú nyirokcsomók helyezkednek el, amelyek a nyirokban lévő idegen részecskéket kiszűrik.

Az egészséges sejtek meghatározott rend szerint növekszenek, osztódnak és cserélődnek. Hodgkin-kór esetén a nyirokrendszer sejtjei kórosan növekednek. Mercédesz kemoterápiás kezelést kapott, sajnos a CT felvételek több kóros nyirokcsomót is kimutattak a szervezetében. A kislány nagyon nehéz helyzetbe került, a nővére fogadta be, ahol másik három kiskorú gyermeket is nevelnek.

Azért fordult a család a Daganatos.hu Alapítványhoz, hogy anyagi támogatást kérjenek Mercédesz különleges étrendjéhez.