Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

A daganatos Gábornak is segítettünk az 1%-ból

A daganatos Gábornak is segítettünk az 1%-ból

Gábort agydaganat miatt műtötték és kapott kezelést. Gábor már régóta küzd a tumorral. 2009. január 5-én leesett az ágyról, melyet követően fejfájás, hányás jelentkezett nála. Ekkor agyrázkódás gyanújával kórházba került. Koponya CT és MR vizsgálatot végeztek rajta, amik kimutatták, hogy sajnos a kisfiúnak daganata van.

A vizsgálatok igazolták, hogy bal oldali, a foramen Monro régiót is érintő kamranyomással járó daganat van a kisfiú fejében. Meg is műtötték a kórházban, melynek során a tumor egy részét eltávolították. A műtét utáni időszakban lázas lett, ami miatt Rocephin terápiát kellett alkalmazni nála. A szövettani vizsgálat pylocytas astrocytoma-t igazolt.

Ez a központi idegrendszer, általában gyermekkori, daganata. Több régióban is előfordulhat a koponyán belül, és elhelyezkedésétől függően az alábbi tipikus tüneteket produkálja: fejfájás, hányinger, hányás, irritált hangulat, bizonytalan járás és látásproblémák. Ezután egy viszonylag hosszabb, nyugodt időszak következett, a tumor nem növekedett, Gábor tünetmentes volt.

Aztán megtörtént az újabb baj. Egy kontrollvizsgálat során kiderült, hogy a daganat ismét növekedni kezdett. Mivel továbbra is tünetmentes volt, egy ideig csak megfigyelték a kisfiút. Nemrég a megfigyelések alapján újabb műtétre került sor, melynek során ismét eltávolították a daganat egy részét.

A beavatkozást követő szövettani vizsgálat ependymoma-t mutatott ki. Ez szintén egy idegrendszeri tumor, de annak egy ritkán előforduló fajtája. Ez a daganat az agykamrák falát alkotó, a kamrákat belülről borító, idegi eredetű szövetből, az ependymából indul ki. A műtét óta Gábor gyakran elfekszik, de a fejét nem fájlalja, viszont a lábát igen, járása bizonytalan.

A család korábban nem kért segítséget senkitől sem, amíg csak bírták erővel és pénzzel, addig egyedül harcoltak a betegség ellen. Sajnos az újabb műtét, a kisfiú folyamatosan rossz állapota, és az, hogy az édesapa időközben elvesztette munkahelyét, arra kényszerítette őket, hogy támogatásért folyamodjanak.

Olyan rossz anyagi helyzetbe kerültek, hogy a kisfiú kontrollra hordása is nagy nehézségeket okozott. Szállítása csak autóval megoldható, de a családi autót sajnos kivonták a forgalomból.

Nehéz helyzetükben fordultak alapítványunkhoz. A családot az alábbi bankszámlaszámra eljuttattatott adománnyal tudja segíteni: 10300002-10604063-49020012

Ez esetben kérjük, a közlemény rovatba írja be: „Gábor 296”

Amennyiben személyi jövedelemadó 1 százalékkal szeretne segíteni, alapítványunk adószáma a következő: 18118236-1-41