Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Zita leukémiás kislány kislány története akit adó 1%-ból tudtunk támogatni

Zita leukémiás kislány

2010 júniusában Zita egy igen intenzív tánctáborban vett részt, ahonnan hazatérve fáradékonyabbnak látszott a megszokottnál. Három kilógrammot fogyott is, de a szülők nem aggódtak, ezt a sok mozgásnak tudták be. Nem sokkal később azonban belázasodott, és sápadt volt az ajka.

A láz másnapra megszűnt, így nem vitték azonnal orvoshoz, de amikor egy héttel később ismét lázas lett, szülei elvitték a körzeti gyermekorvoshoz, ahol vérkép vizsgálatot végeztek rajta. Az eredmények láttán azonnal beutalták a SOTE II. számú gyerekklinikára, ahol az elvégzett csontvelővizsgálat kimutatta, hogy Zita leukémiás.

 család nagyon megrémült, nagyon elkeseredtek, hogy egyetlen lányuk leukémiás. Nem tudták hogyan fogják feldolgozni a helyzetet, hogyan fognak megbirkózni vele. A kezelő orvos megkezdte a daganatos betegségeknél szokásos kezelést, a kemoterápiát. Szerencsére a kislány szervezete nagyon jól tűrte a beadott szereket, és egy hónappal a diagnózist követő csontvelő vizsgálaton már nem mutattak ki rákos sejteket.

Mindettől függetlenül az aktív terápiát folytatták, mely 2011. március 5-én ért véget. Jelenleg a fenntartó kezelése folyik. Mivel Zita immunrendszere teljesen legyengült a kezelések folyamán, így közösségbe nem járhat, állandó felügyeletet, és speciális környezetet igényel. Egyetlen fertőzés, és a fenntartó kezelést meg kell szakítani.

Az édesanya kénytelen volt otthagyni munkáját lánya betegsége miatt, így hárman tengődnek az édesapa minimálbéréből. Nagy szükségük van a segítségre, hiszen a teljes gyógyulás még messze van, és addig is sok az extra költség, a táplálékkiegészítőknek, gyógyszereknek, egyéb a betegséggel összefüggő költségeknek köszönhetően.

Mivel a rokonok, hozzátartozók sajnos nem tudnak segíteni a családnak, az édesanya alapítványunkhoz fordult támogatásért.

Az adó 1%-os felajánlásoknak és a támogatóinknak köszönhetően közvetlen anyagi támogatást tudtunk nyújtani a családnak.

Ha személyi jövedelemadójával támogatná alapítványunk tevékenységét, töltse ki SZJA bevallásában a rendelkező nyilatkozatot. Adószámunk: 18118236-1-41