Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Máté támogatása az adó 1 százalékból valósult meg

Máté támogatása az adó 1 százalékból valósult meg

Máté neuroblastomás kisfiú. Mátét visszatérő hasi fájdalmakkal hordta az édesanyja kórházról kórházra, mígnem másfél év után 2010 júliusában a kisfiúnál Neuroblastómát diagnosztizáltak.

A neuroblastoma az ún. szimpatikus idegrendszer rosszindulatú daganata. Leggyakrabban a mellékvese velőállományában jelentkezik, de előfordulhat a gerinc mentén a nyaktól a medencéig, a mellkasban, a hasban és a kismedencében is. Sokszor jelen van már a születéskor, de ilyen esetekben gyakran előfordul, hogy magától visszafejlődik, és semmilyen következménnyel nem jár.

Miután kiderült Máté betegsége, azonnal megkezdték a kemoterápiás kezelést, ami hét alkalomból állt. Az édesanya a gyermek mellett van a nap 24 órájában a kórházban, ezáltal a családjuk kettészakadt. Az anyuka próbál helytállni, Mátén kívül van még egy kilencéves kisfia is, és egyedülálló anyaként, nagyon nehéz helyzetbe került.

A fiúk édesapjától 4 éve külön élnek. Az apuka havonta segíti Őket egy bizonyos összeggel, melyben közösen megállapodtak az édesanyával. Jelenleg 66.000,- Ft-ból kell eltartania az édesanyának háromfős kis családját, ami nagyon nehéz, annál is inkább, mivel Máté kezeléséhez hozzátartozik a megfelelő étrend betartása, étrendkiegészítők, vitaminok, gyógyszerek, melyeknek a megvásárlása hatalmas kiadás számukra.

Az otthoni tartózkodáskor steril környezetre van szüksége a kisfiúnak, és ennek megteremtése, fenntartása is nagy költségekkel jár.