Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Laura daganatos kislány története akit adó 1 százalékból támogattunk

Laura daganatos kislány

Laura 3 éves daganatos kislány. Lauránál 10 hónapos korában diagnosztizáltak agydaganatot (medulloblastoma). A diagnosztizálást követő héten életmentő műtétet hajtottak végre rajta, majd 10 nappal később egy újabb műtét következett. Ezek után kemoterápiát kapott, közben pedig hetente lumbálták.

A kemoterápia nagyon megviselte, rohamosan fogyni kezdett és napi 10-15 alkalommal hányt. A kemoterápiás blokkok után autológ csontvelő transzplantáció következett Miskolcon. A transzplantációról hazaérkezve annyi ereje sem volt, hogy fejét elfordítsa vagy a karját felemelje. 20 hónaposan 6 kg volt.

Lassan letelt a transzplantáció utáni kritikus egy év, közben gyógytornász, Dévény tornász, korai és értelmi fejlesztő foglalkozott vele. Ez az egy év nagyon kimerítette a családi kasszát, ami sajnos addig sem volt tele. 2009 augusztusában eladták a másfél szobás panellakásukat, mert már nem tudták fenntartani. Dönteniük kellett, hogy esznek, vagy a számlákat fizetik. Vettek egy lerobbant, romos házat Pécs külterületén a hőerőműhöz közel.

Amennyi pénze csak volt a családnak, ráköltötték, hogy egyáltalán lakható legyen. Tetőt, fürdőszobát, tűzfalat, konyhát, szobát kellett újra csinálni, és még most sincs készen. Egy szobában laktak, a másikban semmit sem tudtak csinálni. Le kellett szigetelni a lakott szoba egyik falát, ami penészesedett és ez Laurára nézve akár halálos is lehetett volna.

A szobában folyamatosan hideg volt, bárhogyan ment a fűtés, mert az ablakot nem tudták kicseréltetni és kiment a meleg. A fűtést is csak úgy tudták megoldani, hogy az édesapa munkahelye - Laurára való tekintettel - hitelbe adott nekik gázkazánt és radiátorokat. Azt, hogy hogyan fizetik vissza, még nem tudják. Lauránál márciusban ismét daganatot találtak, 2010. április végén műtötték újra. A műtét után újra kezdték a kemoterápiát, amit nagyon rosszul viselt.

Nagyon sokat csúsztak a blokkok között, és a négy napos blokkokat is csak három napig bírta, mert nagyon érzékeny volt a csontvelő és a vérképe folyamatosan rossz volt. Sugárterápiát is kapott júniustól szeptemberig, amit ugyancsak rosszul tűrt. Hét hetes csúszás után kezdték meg a következő blokkot. Azóta a kislánynak lement a 12 kemoterápiás blokk, amelyeket a táplálékkiegészítőknek köszönhetően egész jól viselt.

Bár így sem kaphatta meg a teljes dózist, mert nem bírta. Kiműtötték belőle a centrális kanült. Jól érzi magát, jó a kedve, és szépen eszik. Gyógytornász segítségével elérték, hogy ha nehezen is, de magától tud járni két darab háromágú bottal. Nagyon ügyes! Igaz még csak a lakásban tud járkálni, de az is valami. Jelenleg várnak az ortopéd cipőre, ami nagy előre haladást jelent majd. Újabb MR vizsgálat csak később lesz majd, jelenleg daganat mentes.

Előreláthatólag még egy évig fog kapni fenntartó kezeléseket. Sajnos a betegség nem múlt el nyomtalanul, a kislánynak szüksége van gyógypedagógus és értelmi fejlesztő szakemberek által végzett kezelésekre.

A teljes gyógyulás még egy hosszú folyamat, amelyben továbbra is támogatásra szorulnak.

Támogatóinknak és az adó 1%-os felajánlásoknak köszönhetően rendszeres anyagi segítséget nyújthattunk a családnak. Ha személyi jövedelemadójával támogatná a Daganatos.hu Alapítvány tevékenységét, töltse ki adóbevallásában a rendelkező nyilatkozatot. Adószámunk: 18118236-1-41