Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Tina leukémiás kislány története, akit adó 1 százalékból tudtunk támogatni

Tina leukémiás kislány

A gyermek 2010-ben lett óvodás, de januárban már szinte be sem tudott járni, annyit betegeskedett. A háziorvos eleinte antibiotikumos kezeléssel próbálkozott, de a sorozatos megbetegedés miatt csináltatott egy vérképet is. Mivel a vérkép nem volt teljesen rendben, a kislányt befektették kórházba további kivizsgálásra.

Egyik vizsgálat követte a másikat, mígnem Budapesten a II. Számú Gyermekklinikán kimutatták a leukémiát Tina szervezetében. Az édesanyja ekkor nagyon megijedt, korábban a leukémiáról azt hitte, hogy abba belehalnak az emberek. Az orvosok megnyugtatták, hogy a hematológiai daganat gyógyítható, és az ő gyermekének jó esélyei vannak a gyógyulásra.

A kislányon elkezdték a kemoterápiás beavatkozást, melynek következményeként rosszul érzi magát, egyfolytában eszik, nagyon sápadt, erőtlen, és sírós, nyűgös. Szegénykét nagyon megviseli a betegség leküzdése. A család korábban sem volt könnyű helyzetben, mivel Tinán kívül még két fogyatékos gyermekük van, akik speciális ellátásra szorulnak.

Minden nehézség ellenére sikerült venniük egy házat, amit sajnos CHF alapú hitellel valósítottak meg. Őket is utolérte a válság, és a megnövekedett törlesztőrészletek megkeserítették mindennapjaikat. Amióta Tina is beteg lett, a család kilátástalan helyzetbe került, mivel a kislányt Budapesten kezelik, miközben lakóhelyük messze, vidéken található. Tina betegeskedése óta elmaradtak a törlesztőrészletekkel, a közüzemi számlákat sem bírták maradéktalanul fizetni.

Sokszor a csekk helyett inkább az édesapa utazására költöttek, hiszen a kis betegnek nagyon hiányzott az apukája is. A gyermek gyógyulásához szükségük van a lakás átalakítására, hiszen az ilyen betegségeknél speciális szobát kell kialakítani a fertőzések, kórokozók elkerülése végett. Műpadló, új festés, csak kettő a sok teendő közül, ami Tina szobájának átalakításakor elvégezendő. Feltéve, hogy a lakás az övék marad, és nem veszi el a bank.

Amennyiben személyi jövedelemadó 1 százalékával szeretné segíteni, alapítványunk munkáját, adószámunk a következő: 18118236-1-41