Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Petra és édesapja egyszerre betegedtek meg

Petra és édesapja egyszerre betegedtek meg

A kislány 2011 év elején lett rosszul, de majdnem egy év kezelés után derült ki, hogy pontosan mi baja van. A 12 éves gyermeket végül szövettanvizsgálatra jegyezték elő a tünetek alapján. Ebből állapították meg, hogy myelodysplasisás szindrómában szenved. Az MDS csontvelő elégtelenség, mely alacsony trombocita számmal, vérszegénységgel, és az érfalak elvékonyodásával jár.

A leukémiához hasonlóan a csontvelőből indul ki, de ebben az esetben nem a vörösvértestek pusztulnak el, hanem a fehérvérsejtek és a vérlemezkék. Az MDS-ben szenvedők harmadánál a betegség heveny mielocitás leukémiába fordul át és ilyenkor a végleges gyógyulást szinte lehetetlen elérni.

A kemoterápiás kezelés szinte elkerülhetetlen. Petránál azonban rögtön lépni kellett, így az orvosok az idegen donoros csontvelő transzplantáció mellett döntöttek. Az addigi lakhelyétől mintegy 150 km-re került egy másik megyei kórházba. 2012 év elején elvégezték a beavatkozást, majd sterilboxba helyezték a kislányt. Míg Petra és az anyukája az MDS-sel küzdött az egyik városban, addig az apa is kórházba került a lakóhelyükön, kiderült, hogy daganatos beteg. Kemoterápiás kezelése miatt egyáltalán nem tud gondoskodni a családjáról.

Az anyuka 1 év fizetés nélküli szabadságot vett ki, hogy a beteg gyermeke mellett lehessen, így szinte nincs jövedelme a családnak. Azért fordult a Daganatos.hu Alapítványhoz, hogy ebben a rendkívül emberpróbáló helyzetben anyagi segítséget kérjen. A kislány számára ugyanis odahaza is steril körülményeket kell biztosítani a teljes felépülésig – ami akár még évekig is eltarthat.

Támogatóinknak és az adó 1%-os felajánlásoknak köszönhetően rendszeres anyagi segítséget tudtunk nyújtani a családnak

Ha adója 1%-ával segítené a Daganatos.hu Alapítvány munkáját, Adószámunk: 18118236-1-41