Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Noelt egy ritka csontvelő betegséggel diagnosztizálták

Noel egy ritka csontvelő betegségben szenved

Az iskolás fiúnak nem voltak aggodalomra okot adó panaszai, mégis súlyos beteg. Édesanyja véletlenül vett észre egy duzzadt nyirokcsomót a nyakán. Néhány vizsgálat után jött a rossz hír: egy igen komoly, halálos betegségben szenved a fiú, az MDS-ben. A Hipocellularis Myelodisplasiás szindróma egy csontvelő elégtelenség, melynek lényege, hogy a vezér őssejt mutáns és így mutáns sejteket termel tovább.

Ez alacsony trombocita számmal, vérszegénységgel, és az érfalak elvékonyodásával jár. A leukémiához képest az a különbség, hogy nem a vörösvértestek pusztulnak el, hanem a fehérvérsejtek és a vérlemezkék. Ugyanakkor az MDS-ben szenvedők harmadánál a betegség heveny mielocitás leukémiába fordul át és ilyenkor a végleges gyógyulást szinte lehetetlen elérni. Sajnos ez Noel esetében is fennáll.

Az orvosok idegen donoros csontvelő transzplantációra jegyezték elő a 12 éves gyermeket, de a neheze a beavatkozás után következik. Nem tudni, hogy hatásos-e az átültetés, hogyan reagál a fiú szervezete és azt sem tudni, mikorra épülhet fel teljesen. Az anyuka elveszítette munkáját és az édesapa is bármit megtenne Noel gyógyulásáért. Szerencsére a nagyszülőktől lelki és fizikai segítséget is kapnak, azonban anyagilag nem áll túl jól a család, pedig Noelnek még nagyon sokáig kell steril körülmények között élnie és speciális ételeket fogyasztania.

A család ezért fordult a Daganatos.hu Alapítványhoz. Támogatóinknak és az adó 1%-os felajánlásoknak köszönhetően rendszeres anyagi segítséget tudtunk nyújtani a családnak

Ha személyi jövedelemadójával támogatná a Daganatos.hu Alapítvány tevékenységét, töltse ki SZJA bevallásában a rendelkező nyilatkozatot. Adószámunk: 18118236-1-41