Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Mátét kétszer is ritka betegség támadta meg

Mátét kétszer is ritka betegség támadta meg

A tinédzser már egészen pici korában, két évesen műtőbe kerül Kivették a lépét egy Immuntrombocitopéniás purpura nevű betegség miatt. Tizenévesen pedig kemoterápiás kezelést kapott a Mielodiszpláziás szindróma ellen.

Az ITP egy ismeretlen eredetű, megtartott vérlemezkeképzés ellenére létrejövő fokozott vérlemezke pusztulással járó kórkép, melyre a vérzéses bőrtünetek utalnak. Lépének eltávolítása után sokáig lábadozott Máté, hat éves korára teljesen felépült – legalábbis akkor úgy tűnt. Nyolc évig élhetett teljes életet, járhatott iskolába, vehetett részt közösségi életben.

Egy Színházban is játszhatott gyermekszínészként. Viszont 2011. májusában ismét jelentkeztek nála a bőrtünetek, épp olyanok, mint két éves korában. Az orvosok Myelodyspláziás szindrómát diagnosztizáltak, mely alacsony trombocita számmal, vérszegénységgel, és az érfalak elvékonyodásával jár.

Az MDS szintén ismeretlen eredetű betegség, a leukémiához hasonlóan a csontvelőből indul ki, de ebben az esetben nem a vörösvértestek pusztulnak el, hanem a fehérvérsejtek és a vérlemezkék. Az MDS-ben szenvedők harmadánál a betegség heveny mielocitás leukémiába fordul át és ilyenkor a végleges gyógyulást szinte lehetetlen elérni. Máté kemoterápiás kezelését azonnal elkezdték, és csontvelő transzplantációt is végrehajtottak.

A kórházban gyakran vért vizelt, és nagyon magas lett a vérnyomása. Ezalatt az immunrendszere teljesen legyengült, így otthonukat sterilizálni kellett. A gyermeknek a diétás étrendet, valamint gyógyszeres kezelést is szigorúan be kell tartani. Az öttagú családot nagyon megviselte Máté betegsége, két testvérére is sokkal jobban oda kell figyelni, hisz minden apró fertőzés végzetes lehet a fiú számára.

A családot az apa egyedül próbálja fenntartani, de egy keresetből ez nagyon nehéz, ezért fordultak a Daganatos.hu Alapítványhoz.


Ha személyi jövedelemadójával támogatná a Daganatos.hu Alapítvány tevékenységét, töltse ki SZJA bevallásában a rendelkező nyilatkozatot.

Adószámunk: 18118236-1-41