Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Máté akut lymphoid leukémiával diagnosztizált kisfiú, akit az adó 1 százalékból támogattunk

Máté akut lymphoid leukémiás

Máté óvoda helyett kemoterápiára jár. A kisfiú és családja épp az ovi kezdést tervezgették, amikor a gyermek füle mögött egy megduzzadt nyirokcsomót vett észre az édesanyja. A körzeti orvos először semmi különösre nem gyanakodott, de azért laborvizsgálatra küldte. A vérvétel is pozitív eredményeket mutatott.

Alig egy hónappal később újabb négy-öt duzzadt nyirokcsomó jelent meg Máté tarkóján. Ekkor már egyenesen a szegedi klinikára küldte a gyermeket orvosa. A vérvétel, ultrahangos vizsgálat és csontvelő elemzés mutatta ki, hogy ALL-leukémiában szenved a kisfiú.

A leukémia a vérképző szervek (csontvelő, nyirokrendszer) rosszindulatú megbetegedése, amely a vér összetételének mennyiségi és minőségi megváltozásával jár. Normális körülmények között a csontvelő ún. őssejteket termel, amelyek egy érési folyamat során vörösvérsejtté, fehérvérsejtté és vérlemezkévé alakulnak át.

Akut leukémia során a fehérvérsejtek érési folyamata egy bizonyos ponton megszakad, az éretlen fehérvérsejtek kóros mértékben felszaporodnak, kiszorítva ezáltal a csontvelőben lévő többi normális sejtet. A többi daganatos megbetegedéshez hasonlóan ezt is kemoterápiával kezelik, így Máténak is ezt írták elő. A kisfiú viszonylag jól tűri a megpróbáltatásokat, de a teljes gyógyulás még éveket vehet igénybe.

Édesanyja feladta a munkáját, hogy folyamatosan a beteg kisfiú mellett lehessen, pedig egyedül neveli két gyermekét. Így nagyon nehéz helyzetbe kerültek, hisz Máté speciális gyógyszerei és étrendje jelentős plussz költséget jelentenek. A családnak elsősorban anyagi segítségre van szüksége, ezért fordult az édesanya a Daganatos.hu Alapítványhoz.

A családot az adó 1 százalékoknak köszönhetően anyagi támogatásban tudtuk részesíteni.  

Amennyiben személyi jövedelemadó 1 százalékával szeretné segíteni alapítványunk munkáját, és ezzel részt kíván venni a daganatos, leukémiás betegségek megelőzésében adószámunk a következő: 18118236-1-41