Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Linda leukémiával diagnosztizált kislány története

Linda leukémiás kislány

A kislány, a szülők elmondása szerint szinte sosem volt beteg. Viszont az utóbbi időben, egyéb tünetek kezdtek el nála jelentkezni. Feltűnően fáradékony volt, amit a szülők először az iskolakezdésnek tulajdonították, nem gyanakodtak komoly bajra. Egy vasárnapi ebédnél vettek észre egy duzzanatot Linda nyakán.

Elkezdték a szülők kérdezgetni és kislány azt mondta, hogy fáj neki a megdagadt nyirokcsomója. Így a szülők azonnal a háziorvosukhoz siettek, hogy megmutassák a duzzanatot. A háziorvos által levett vérkép kimutatta, hogy komoly bajról van szó. Másnap beutalták Lindát a Semmelweis Egyetem II. Számú Gyermekgyógyászati Klinikának, a hematológiai osztályára.

Lindát a magas láza és a nyaki duzzanata miatt, a kórházban antibiotikumos kezelésben részesítették, amire egyáltalán nem reagált a kislány szervezete. A kezelést követően jelentkeztek Lindánál egyéb tünetek is, mint például a puffadt, feszes has. A csontvelő mintavétel után, kiderült a szörnyű hír, hogy nem vírusos fertőzésről, hanem limfoid leukémiáról van szó. Lindának nagyon alacsony volt az összfehérvérsejt száma, ezért albumin pótlásra szorult.

Többször kapott vörösvérsejt transzfúziót is. A magas lázát, három nap után sikerült levinni, így addig csúszott a kezelés. Lindának a fehérvérsejt száma emelkedni kezdett, így a kezeléseket 2011.11.04-én, problémamentesen elkezdhették. Azóta is rengeteget van az édesanya a kislánnyal a kórházban.

Linda szülei azért keresték fel a Daganatos gyermekekért alapítványt, mert nagyon nehéz anyagi helyzetük miatt, nem tudnak saját, steril szobát biztosítani kislányuknak. Mindkét szülő minimálbért keres, amiből még Linda 11 éves fiútestvérét is el kell tartaniuk. A kislánynak a sok gyógyszer, a kórházba utazások, a vitaminok és a diéta által előírt ételek nagyon sokba kerülnek, amit a két kis fizetésből aligha tudnak finanszírozni.

Mostanában derült ki, hogy Lindának csontvelő transzplantációra is szüksége lenne a teljes gyógyuláshoz, amihez elengedhetetlen a segítségben kért sterilszoba, így amíg a hozzájárulás megérkezik, bátyával együtt kell élnie egy szobában, aki bármikor hazahozhat valami bakteriális vírust.
A családot az adó 1 százalékoknak köszönhetően anyagi támogatásban tudtuk részesíteni.  Amennyiben személyi jövedelemadó 1 százalékával szeretné segíteni alapítványunk munkáját, és ezzel részt kíván venni a daganatos, leukémiás betegségek megelőzésében adószámunk a következő: 18118236-1-41