Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Krisztián gyógyulását is az adó 1%-ból segítettük

Krisztián gyógyulását is az adó 1%-ból segítjük

Csak csontvelő-transzplantációval tudták megmenteni Krisztiánt, de hosszú ideig tartott, mire rájöttek mi is a baja. Krisztián koraszülöttként érkezett a világra bélrendszeri rendellenességgel. A születése után azonnal beavatkozásra volt szükség. Ezután szépen fejlődött, de 4 éves korában egy súlyos tüdőgyulladás miatt kórházba került. Akkor fedezték fel először, hogy IgA hiányban szenved.

Ez a betegség gyakorlatilag az immunrendszerét gyengíti. Így gyakran visszatérő felső és alsó légúti megbetegedés gyötörte a gyermeket az elmúlt években. Az IgA a vér immunglobulinjainak 15-20%-át képviseli, ez az immunglobulin a testfelszínre jutott, lenyelt vagy belégzett kórokozókkal szemben fejti ki védő tevékenységét.

Ha nem termelődik belőle elegendő, akkor sokkal sérülékenyebb a gyermek, gyakrabban megbetegszik, sőt, nagyobb eséllyel alakulnak ki szövődmények is. Krisztián esetében azt próbálták kideríteni az orvosok, hogy mi okozza az IgA-hiányos állapotot. A vérvizsgálatokból semmit sem sikerült kideríteni, ezért majd öt év rendszeres kórházi kezelés után csontvelő mintavétel mellett döntöttek az orvosok. Így derült 2012-ben, hogy Fanconi Anémia okozza a visszatérő problémát.

Ez egy meglehetősen ritka genetikai betegség, 1 millió újszülött közül 5, legfeljebb 10 gyermeknek lehetnek problémái. Általában vannak külső tünetei is, mint például deformált végtagok, vagy szervi elváltozások, de Krisztián esetében ilyen nem volt, ezért is jöttek rá olyan nehezen, hogy mi a baja. Ez a betegség nem gyógyítható az orvostudomány jelen állása szerint, de csontvelő átültetéssel helyreállítható a vérképzés, vagyis megfelelő szintre hozható az Iga.

Ugyanakkor az eddigi tapasztalatok szerint a sejt javító mechanizmusa továbbra sem működik megfelelően. Ezért nagyon magas a rák esélye, mely elsősorban a nyálkahártyán képződhet. Így az ilyen betegségben szenvedőknek nagyon komolyan kell venni a rendszeres orvosi ellenőrzéseket, és sokkal jobban oda kell figyelniük az életmódjukra. Krisztián édesanyja azért fordult a Daganatos.hu Alapítványhoz anyagi támogatásért, hogy a fiúnak minden körülményt megteremthessen, hisz nem mindegy, hogy mit eszik, mit iszik és a steril környezet fenntartása is elengedhetetlen.

A gyermekét egyedül nevelő anyuka addig dolgozni sem tud, amíg a beteg gyermek vissza nem térhet az iskolába – ez akár hosszú hónapokig, évekig is eltarthat.

Támogatóinknak és az adó 1%-os felajánlásoknak köszönhetően alapítványunk rendszeres anyagi segítséget tudott nyújtani Krisztián anyukájának

Amennyiben adója egy százalékával járulna hozzá a Daganatos.hu Alapítvány munkájához, rendelkezzen SZJA bevallásában alapítványunk javára. Adószámunk: 18118236-1-41