Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Imre leukémiával diagnosztizálták, az adó 1 százalékból támogattuk

Imre leukémiás kisfiú

Imikének egyszerre több betegséggel is harcolnia kell. Imikének már a leukémia előtt is voltak betegségei. Asztmás, gégegörcsös, tojás- tej- és szójaallergiás, így nem ehet bármit. Ezen felül veleszületett baloldali főhörgőszűkülete és kétoldali változó vesetágulata van. Ezekhez jött hozzá 2011 közepén a leukémia.

A gyermeknek magas láza volt, és ízületi fájdalomra panaszkodott. Az édesanyja elvitte orvoshoz, ahol megvizsgálták, és csináltak neki egy vérképet. Ekkor még nem látszott semmi különleges, a vérkép egy picike gyulladást mutatott, és az orvos a tünetek és eredmények alapján mandulagyulladással kezdte kezelni. Antibiotikumot kapott, és két hét gyógyszerezés után egy hét tünetmentes időszak következett.

Ezután a tünetek ismét előjöttek, viszont most már sápadtság is szerepelt köztük. Ismételten vérképet néztek Imikénél, és ennek eredménye miatt a doktornő beutalta a kórházba kivizsgálásra. Itt csináltak egy csontvelő mintavételt, amely vizsgálat után két órával már meg is jött a lesújtó eredmény. Imikének ALL típusú leukémiája van. Ez egy rosszindulatú vérképzőszervi daganatos megbetegedés. Azonnal meg is kezdték a kisfiú ellátását, melynek során kemoterápiás kezeléseket kapott.

Ezt nagyon rosszul tűrte, eleinte magas láza volt, és három napig nem evett semmit. Kezelése azóta is tart, állapotától és javulásától függően legalább két évig nem mehet közösségbe. A szülők próbáltak alkalmazkodni a helyzethez, próbálták megteremteni otthon azt a speciális környezetet, amire egy kemoterápiával kezelt betegnek szüksége van.

A baj nem jár egyedül, tartja a mondás, és sajnos Imike családjánál is újabb példát láthattunk a régi mondásra: alighogy elkezdték felújítani a lakást, az édesapa elveszítette munkahelyét. Nagyon nehéz helyzetbe kerültek, mivel Imikén kívül van még két pici gyermekük is, az édesanya gyes-en van. A szülők nem adják fel, mindent megtesznek, ahogy Imike sem adja fel, és a sok betegsége ellenére erős, és azt várja, mikor mehet már vissza az óvodába.

A családnak nagyon nagy szüksége volt a támogatásra, ezért keresték fel alapítványunkat is.

Amennyiben személyi jövedelemadó 1 százalékkal szeretne segíteni, alapítványunk adószáma a következő: 18118236-1-41