Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Ferenc leukémiával diagnosztizált fiú története

Ferenc leukémiás fiú

Ferencnél kiújult a leukémia. Ferike már korábban is szembesült a betegséggel. Édesapja 2002-ben lett leukémiás. Akkor az egész család élete megváltozott, mindenki az édesapa gyógyulásának elősegítésére rendezkedett be. Az átlagos család szerény körülmények között, de szeretetben élt.

Nem vetette fel őket a pénz, de nem halmozták az adósságokat. Egészen az édesapa betegségéig. Küzdöttek érte, és az édesapa is küzdött a kór ellen, de sajnos szervezete nem bírta a megpróbáltatásokat, 2006-ban elhunyt. Az édesanyát gyötörte a fájdalom férje elvesztése miatt, de erősnek kellett lennie, mert sok adósságuk gyűlt fel a négy év alatt. Kemény munkával részben sikerült rendeznie az adósságokat.

Már-már kezdett egyenesbe jönni, amikor újabb sorscsapás sújtotta a családot. 2008-ban kiderült, hogy Ferike is leukémiában szenved. Az édesanya lelkileg teljesen összetört, pontosan tudta mivel jár ez a betegség, és nagyon megijedt, hogy férje után a fiát is elveszítheti. Az orvosok próbálták megnyugtatni, hogy a gyermek esete más, neki jobbak az esélyei, mint édesapjának.

A kisfiúnak van két lánytestvére is, akikre szintén kihatással voltak a történtek. Az édesanya két helyen próbált egyszerre helytállni. Egyfelől beteg gyermeke mellett, másfelől az otthon lévő két gyermeke mellett. A kisfiú kezelése több fázisból állt: egy év kemoterápia, majd egy hét sugárkezelés, majd egy év fenntartó kezelés.

Ferike nagyon megszenvedte ezt az időszakot, sok fájdalommal, nehézséggel kellett megküzdenie. Végül 2010 augusztusára úgy tűnt, hogy a fiú győzött, legyűrte a kórt, most már egészséges. A család fellélegzett, az édesanya ismét elkezdte a helyzetük rendezését, az adósságok visszafizetését. Már csak kontrollvizsgálatokra jártak Ferikével. Még egy év sem telt el azóta, hogy meggyógyult, az egyik kontroll vizsgálaton sajnos aggasztó jelekre figyelt fel a vizsgáló orvos. Annak rendje és módja szerint azonnal kivizsgálták a kisfiút.

Ultrahangos vizsgálat után vérkép, majd csontvelő mintavétel, végül tűbiopszia következett. Az eredmények lesújtóak voltak. Ferike visszaesett, kiújult a betegsége. A családot sokkolta a hír. Az édesanya nem tud dolgozni, fiának folyamatos ellátásra van szüksége. A korábbi nehézségek miatt sok tennivaló lenne már a ház körül is.

Egy két szobás családi házban laknak, a szigetelés rossz, a falak bepenészesedtek, a kazán is kilyukadt. Kétségbeesésükben keresték fel alapítványunkat. Nehéz helyzetükben bárminemű segítséget szívesen fogadnak. 
Amennyiben személyi jövedelemadó 1 százalékával szeretné segíteni, alapítványunk munkáját, adószámunk a következő: 18118236-1-41