Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Boglárkát nagyon megviselte a leukémia

Boglárkát nagyon megviselte a leukémia

A kislány négy évesen betegedett meg. 2011 márciusában egyik éjjel hirtelen lett rosszul, vért hányt és az orrvérzését sem tudták elállítani. Azonnal kórházba vitték, de így is nagyon sok vért veszített, alig tudott mozogni és az egész testét véraláfutások borították. Szinte rögtön kiderült, hogy heveny leukémiában szenved. Azonnal vért és trombocitát adtak Boginak, így sikerült egy kicsit jobb állapotba hozni.

Ám a kemoterápiát nem kerülhette el, másnap megkezdődött a 10 hónapig tartó kezelés. Az ALL-leukémia a vér rákos megbetegedését jelenti. Ez a betegség a csontvelőből indul ki, ahol az éretlen fehérvérsejtek elszaporodnak és kiszorítják az egészséges sejteket.

Épp úgy, mint más daganatos betegséget – a leukémiát is csak drasztikus módszerekkel lehet hatékonyan kezelni. A pici lány nagyon nehezen viselte a kemoterápiát, szinte folyamatosan infúziót kapott, sokat fogyott és volt, amikor napokig nem ébredt fel, csak aludt. Máskor nagyon magasra szökött a láza, de volt olyan is, hogy gombás fertőzés alakult ki szervezetében a legyengült immunrendszere miatt. Ezzel azonban nem ért véget a megpróbáltatások sora.

Boglárkát rendszeresen hordja anyukája utókezelésre, kontrollra, vérvételekre és lumbálásokra is. Mindezt a lakóhelyüktől 170 kilométerre, vagyis az utazás igen költséges a család számára. Bolárkának van egy testvére is, akiről szintén gondoskodni kell a szülőknek. Szerencsére ő teljesen egészséges, de a beteg kislány miatt fokozottan kell figyelni mindkét gyerekre, hisz egy vírus vagy bakteriális fertőzés beláthatatlan következményekkel járhat.

A család azért fordult a Daganatos.hu Alapítványhoz, hogy anyagi segítséget kérjenek ebben a roppant nehéz helyzetben. Támogatóinknak és az adó 1%-os felajánlásoknak köszönhetően rendszeres segítséget tudtunk nyújtani a családnak.

Amennyiben személyi jövedelemadója 1 százalékával szeretne hozzájárulni alapítványunk munkájához, rendelkezzen SZJA bevallásában a Daganatos.hu Alapítvány javára. Adószámunk: 18118236-1-41