Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Bernadett leukémiával diagnosztizált kislány

Bernadett leukémiás kislány

Kétszer is transzplantálták már a leukémiás kislányt. Bernadett alig volt 10 éves, amikor 2008-ban leukémiát diagnosztizáltak nála. A kislánynak a bátyja adott őssejtet, de ezzel még korántsem volt vége a megpróbáltatásoknak. A leukémia a vérképző szervek (csontvelő, nyirokrendszer) rosszindulatú megbetegedése, amely a vér összetételének mennyiségi és minőségi megváltozásával jár.

Normális körülmények között a csontvelő ún. őssejteket termel, amelyek egy érési folyamat során vörösvérsejtté, fehérvérsejtté és vérlemezkévé alakulnak át. Az akut leukémia során a fehérvérsejtek érési folyamata egy bizonyos ponton megszakad, az éretlen fehérvérsejtek kóros mértékben felszaporodnak, kiszorítva ezáltal a csontvelőben lévő többi normális sejtet.

Ezt a betegséget is kemoterápiával kezelik, melyet Bernadett is megkapott, ám ezután 2009-ben Hepatitis-B fertőzésen esett át. Ebből is felépült. Ezután két év nyugodtan, kontroll-vizsgálatokkal telt el, de 2012. januárjában furcsa eltérést vettek észre az orvosok. Kiderült, hogy a kislánynál kiújult a leukémia és mélyvénás trombózisa van. Ismét kórházba került, de ezúttal majdnem egy évig feküdt bent.

A második kemoterápiás kezelés mellett ismét a bátyja adott őssejtet, újabb transzplantáción esett át Berni. A család nagyon szerény körülmények között él, ezért fordultak segítségért a Daganatos.hu Alapítványhoz. Berni nővére a főiskola mellett vállalt munkát, hogy hozzájárulhasson a családi kasszához, de még ez is kevésnek bizonyult a gyógyíttatás költségei mellett.

A család felújította, szinte sterilizálta Berni szobáját, hogy mire hazaengedik a kórházból minden körülmény tökéletes legyen a teljes felépüléshez. Alapítványunktól a rendszeres anyagi támogatás mellett egy mosógépet és egy televíziót kapott a család, Bernadettet pedig egy laptoppal leptük meg, hogy gyorsabban felzárkózhasson iskolai tanulmányaiban.


Amennyiben személyi jövedelemadója 1%-val segítene, rendelkezzen adója egy százalékáról a Daganatos.hu Alapítvány javára. Adószámunk: 18118236-1-41