Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Márkot neuroblastoma miatt veszítettük el

Márkot neuroblastoma miatt veszítettük el

Márk több mint két évig küzdött a daganattal, sajnos hiába. A kisfiú 2008 szeptemberében belázasodott, bol oldali csípőtáji fájdalmai voltak. Az elhúzódó lázas állapot miatt került kórházba. Az orvosok kivizsgálták a gyermeket, és megállapították, hogy csontvelő érintettséget is mutató neuroblasztómában szenved.

Tíz kemoterápiás kezelést kapott, ami annyira összezsugorította a daganatot, hogy hozzá tudtak férni. 2009 januárjában megoperálták, teljesen el tudták távolítani a tumort. 2009 márciusában tumormentes állapotban autológ csontvelő transzplantációt hajtottak végre rajta, miután április elején elhagyhatták a kórházat. Ez a hosszadalmas kórházi tartózkodás anyagilag teljesen tönkretette a családot.

Az otthoni steril körülményeket is saját spórolt pénzükből valósították meg nagy nehezen. Mikor már azt hitték fellélegezhetnek, a kisfiú állapota ismét rosszra fordult. 2009 év végén lázas állapotban, végtagfájdalmakkal került kórházba, kiderült, hogy a daganat kiújult. A család lelkileg összetört, de nem adták fel a küzdelmet, ismét nekivágtak a hosszú útnak. A kisfiút ismét megműtötték, melynek során a szabad szemmel látható daganatot teljesen el tudták távolítani kis testéből.

2010 júniusban hazaengedték, majd egy hónappal később kezdődött a kemoterápia. Nem tudták, hogy mennyi ideig fog tartani a kezelés, de előre sejtették, hogy ismét hosszadalmas lesz. Az állandó kórházi tartózkodás kettészakította a családot, hiszen a beteg kisfiú mellett egy kisiskolásról is gondoskodniuk kellett. Anyagi helyzetük egyre csak romlott, mivel kis faluban élnek, nehéz munkát találni, a kórház 70-80 km-re van tőlük, és a nyári szünetben még az édesapa sem tudott dolgozni, miután a másik gyermekkel volt otthon.

Végül egy bátor, és hosszú küzdelem után Márk édesanyja fájó szívvel tudatta alapítványunkkal, hogy kisfia 2011. március 4-én elhunyt. Az egész család bízott a kisfiú gyógyulásában, de a hősies küzdelem és kitartás ellenére a betegség erősebbnek bizonyult. Alapítványunk az adó 1%-oknak és támogatóinak köszönhetően segíthette a családot küzdelmében. Ezúton is őszinte részvétünket szeretnénk kifejezni számukra.

(ikt.136)