Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Marcellnek az adózók felajánlásából segíthettünk

Marcellnek az adózók felajánlásából segíthetünk

A kisfiú egyik napról a másikra kiütéses lett, először bőrgyógyászhoz küldték. A pattanásszerű elváltozások azonban nem tűntek el, sőt többször is magasra szökött a láza.

Ekkor már gyanította a háziorvos, hogy komoly a baj, vérvizsgálatra küldte a csöppséget. Sajnos a lelet az orvos gyanúját igazolta, nagyon rossz volt a gyermek vérképe, azonnal kórházba fektették. Ott csontvelő mintából állapították meg, hogy akut mieloid leukémia okozza a tüneteket. Az AML is a vérképző rendszer daganatos megbetegedése, mint a leukémia többi típusa.

Ez a leukémia azonban inkább felnőtt korban szokott kialakulni, nagy valószínűséggel olyanoknál, akiket előzőleg kemoterápiával vagy sugárkezeléssel gyógyítottak más daganat miatt. Gyermekeknél 10-15%-ban alakul ki.

Abetegséget a kórosan felszaporodott csontvelői eredetű sejtek okozzák, ezek először a csontvelőben szaporodnak és halmozódnak fel, majd a vérárammal más szervekbe is eljuthatnak. Így a kezeletlen vagy későn észlelt AML kis tumorokat képezhetnek a bőrben, agyhártyagyulladást, vérszegénységet, vese- és májelégtelenséget is okozhatnak.

A pici mosolygós fiú jobban tűrte a kezeléseket, mint a szülei, életvidám, kedves és hihetetlen energiával bírt. Az anyukája el sem mozdult a kisfiú mellől, a több hónapos kezelést együtt csinálták végig.

Marci apukája egyedül próbálta fenntartani a családot, alkalmi munkából. A szülők elsősorban a gyermek gyógyulásához és lábadozásához megfelelő életkörülmények megteremtéséhez kértek segítséget. Szerettek volna mindent megadni és megtenni azért, hogy a legyengült immunrendszerű kisfiú tökéletes biztonságban legyen és mielőbb meggyógyuljon. Sajnos hiába. 2014 év elején telefonon kaptuk a hírt: Marcell szervezete feladta. 

Őszinte részvétünk a gyászoló családnak! 

(Ikt. 515)