Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Judit leukémiás kamaszlány volt

Judit leukémiás kamaszlány volt

Judit kamaszként nézett szembe a leukémiával. Judit betegsége 2011 júniusában kezdődött. Ízületi fájdalmakra panaszkodott, ezért édesanyja elvitte a háziorvoshoz, aki antibiotikum kúrával kezelte. Később kórházba küldte a lányt labor vizsgálatra, ahol a vérvétel kimutatta, hogy valami nincs rendben.

Ennek kapcsán a háziorvos tovább utalta kivizsgálásra. Másnap csontvelő vizsgálatot végeztek a lányon. Az eredmény megérkezésekor azonnal átküldték a hematológiai osztályra, ahol közölték a családdal, hogy Judit AML típusú leukémiában, azaz Akut Lymphoid Leukémiában szenved. Az előbb említett vizsgálat eredménye 34%-os elterjedést mutatott.

Azonnal megkezdték a kezeléseket, ám a 15. napon elvégzett ellenőrző vizsgálat már 50%-os elterjedést mutatott, ami egyértelművé tette, hogy a beteg állapota romlott. Ekkor egy sokkal erősebb kezelésre váltottak, mely a 33. napon elvégzett ellenőrző vizsgálat eredménye alapján egyértelműen hatásosnak bizonyult.

Ekkor már csak 10%-os elterjedés volt kimutatható. A lánynak csontvelő átültetésre is előjegyezték, de sajnos egyetlen családtag sem volt jó donornak, így csak várólistára került. Juditnak van még két kiskorú testvére, így a szülők nagyon nehezen tudták megoldani a rájuk zúduló problémákat.

A család nehéz anyagi helyzetbe került, ezért keresték fel alapítványunkat. A Daganatos.hu Alapítvány az adó 1 százalék felajánlásoknak, és a magánszemélyektől, cégektől beérkező támogatásoknak köszönhetően anyagi segítséget tudott nyújtani a család számára, de ez sem tudta megmenteni a kamasz életét.

2012 márciusában érkezett a hír: Judit szervezete feladta, sajnos elhunyt. Őszinte részvétünk a családnak!

(ikt.297)