Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Adrienn másodszor már nem bírt a leukémiával

Adrienn másodszor már nem bírt a leukémiával

Adrienn 14 éves korában betegedett meg, leukémiát diagnosztizáltak nála. Adrienn 2009 márciusában homlokfájásra panaszkodott, és sápadt volt. Orvosa rutin vérvételt csináltatott, melynek másnap kapták meg az eredményét. A vérképe olyan értékeket mutatott, hogy azonnal mentőt hívtak hozzá és a legközelebbi gyermekonkológiára szállították ALL gyanújával.

Sajnos a kórházban a gyanú ténnyé változott. A lánynál Akut Limfoblasztosz Leukémiát diagnosztizáltak. Ez a daganattípus a gyermek leukémiás megbetegedések gyakori fajtája, aránya 75% körülire tehető. Ennél a típusnál a szervezet túl sok éretlen fehérvérsejtet termel (ezeket hívják limfocitáknak).

Normál esetben ezek kifejlődnének, és a szervezetet védelmező sejtekké válnának, ehelyett számuk az ALL-ben meghaladja a normál fehérvérsejtek, vörösvérsejtek, és vérlemezkék számát. A diagnózis felállítását követően azonnal megkezdték Adrienn kemoterápiás kezelését, amely az ilyen hematológiai daganatos betegségeknél bevett eljárás. A kezelésnek azonban sok mellékhatása lehet, és Adrienn esetében lett is.

A lányt és két testvérét a nagyszülők vették magukhoz, akik egyébként nagyon kevés jövedelemmel rendelkeznek, és nehéz körülmények között élnek. A szülők soha semmilyen módon nem támogatták a gyermekeket. Az édesanyáról semmit sem tudni, az édesapa vidéken él, munkanélküli.

Adrienn hősiesen állta a kezeléseket, több mint két év küzdelem után úgy tűnt meggyógyult. Sajnos 2012 őszén kiújult a betegsége, ekkor a nagyszülők ismét felkeresték a Daganatos.hu Alapítványt és segítséget kértek. 2013 áprilisában kaptuk a rossz hírt: Adrienn szervezete feladta.

Őszinte részvétünk a családnak!

(143)