Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Zsombor családját az adó 1 százalékból támogattuk

Zsombor családját az adó 1 százalékból támogatjuk

A kisfiú nagyon ritka és nagyon súlyos betegségben szenved, nem tudni azt sem, hogy gyógyítható-e.

Zsombor tünetei fél éves korában jelentkeztek először, de sokáig senki sem gyanakodott komoly problémára. Anyagcsere zavar lépett fel nála, eleinte hashajtóval, beöntésekkel próbálkoztak, de ez sem hozott jelentős változást, ezért kivizsgálásra küldték. Alig múlt egy éves, amikor sürgősségi műtétet hajtottak végre, a vékonybél alsó szakaszát kivezették a hasfalra a vastagbél tehermentesítése érdekében. Azóta Zsombor folyamatos ápolásra szorul.

A teljes diagnózist nem is tudták felállítani idehaza, a szülők egy svéd klinikára küldték ki a szöveteket, ahol a szövettani vizsgálatból kiderült, hogy intestinalis myopathiában szenved. Ez egy nagyon ritka rendellenesség, a bélrendszer simaizomzatának egészére kiterjedő működési zavar, amely renyhe, lassú bélmozgást eredményez.

A beavatkozás óta a gyermeket infúzióval, azaz parenteralisan táplálják, de próbálkoznak az emésztőrendszeren keresztül is – ám ez gyakran hányáshoz vagy kényszerű gyomorszondázáshoz vezet.

Az orvosok nem találnak magyarázatot a kisfiú betegségére, azt sem tudják megmondani, hogy időnként mitől érzi magát sokkal jobban a gyerek. A gyógyulást számára a bélrendszer működési sebességének helyreállítása jelentené. Nem kizárt, hogy az új, növekvő bélszakaszban már nem lesznek ilyen problémák, de a még most képződő bélrendszer sejtállományának működőképességét az orvosok sem tudják megjósolni. Így azt sem tudni, hogy Zsombor mikor élhet újra teljes életet infúziók és szondák nélkül.

A kisfiúnak két kisebb testvére is van, így igen nehéz helyzetben van a család. Zsombor otthoni ápolása miatt az édesanya nem tud munkát vállalni, a speciális gyógyászati segédeszközök pedig a csillagászati összegeket emésztenek fel.

Azért fordultak a Daganatos.hu Alapítványhoz, hogy anyagi segítséget kérjenek a gyermekük gyógyíttatásához.

Az adó 1%-os felajánlásoknak és a támogatóinknak köszönhetően közvetlen anyagi támogatást tudtunk nyújtani a családnak.

Ha személyi jövedelemadójával támogatná a Daganatos.hu Alapítvány tevékenységét, töltse ki SZJA bevallásában a rendelkező nyilatkozatot.

Adószámunk: 18118236-1-41