Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Ádámnak is az adó egyszázalékból segítettünk

Ádámnak is az adó egyszázalékból segítünk

A fiúcska ritka, nagyon súlyos és nagyon agresszív daganattal küzd. A tumor az arccsontjait támadta meg.

Először 2010-ben diagnosztizálták a jobboldali arcüregében: malignus osteoclastroma. Már akkor is nagyon súlyos volt az állapota, a tumor elfoglalta az arccsont nagy részét, kitöltötte az arcüreget és elpusztította a fogcsírákat is. Mégis úgy tűnt, hogy a sugárkezelés hatékony, megállt a daganat fejlődése, de operálni sajnos nem lehetett Ádámot.

Viszonylag nyugodt két év után egy vizsgálat kimutatta, hogy a daganat átterjedt a bal arc-félre is, rendkívül agresszív lett, nagyon gyorsan növekedett. Ez már komoly fájdalmat okozott a kisfiúnak, nyelési zavarokkal, fáradtsággal, gyomor- és bélproblémákkal küzdött. A magyar szakorvosok azonnali beavatkozást javasoltak Németországban, az egyetlen erre specializálódott intézményben.

A csontráknak többféle típusát különbözteti meg az orvostudomány. Az Ádám arcában azonosított óriássejtes csont tumor, az osteoclastoma a rosszindulatú daganatok között is az egyik legsúlyosabb fajta. Általában 20-30 éves korúakat támad meg, a tumor áttörheti a csontot is, elterjedhet a lágyrészekben. Az óriássejtes daganatok nagyon hajlamosak a kiújulásra, ez nehezíti a műtéti kezelések.

Ádámnak azonnal időpontot, helyet kértek a német klinikán, orvosai közbenjártak a hazai egészségbiztosítónál is, az élete múlt a beavatkozáson. A kórházban nagyon speciális beavatkozást végeztek el, gyakorlatilag a tumorral együtt a fiú csontjait is eltávolították az arcából és azokat applikátorokkal pótolták.

Ádám édesanyja évekig küzdött a gyermekért, de a külföldi operáció előtt már nem tudta egyedül vállalni az anyagi terheket, ezért a Daganatos.hu Alapítványhoz. Ráadásul az édesanyának Ádám testvéréről is gondoskodnia kell.

Támogatóinknak és az adó 1%-os felajánlásoknak köszönhetően rendszeres anyagi támogatást tudtunk nyújtani Ádám családjának.

Amennyiben személyi jövedelemadója 1%-val szeretné alapítványunk munkáját segíteni, a Daganatos.hu Alapítvány adószáma: 18118236-1-41