Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Márk daganatos kisfiú története

Márk daganatos kisfiú története

Márk néhány hónapos korában elveszítette egyik szemét a daganat maitt. A pici fiúnál 2009. december elején diagnosztizálták a Retinoblastomát. Ez egy szemből kiinduló csecsemőkori, leggyakrabban 2 éves kor előtt jelentkező daganat. A szemben a retina (szemideghártya) valamelyik rétegéből indul ki.

Az esetek egy jelentős részében öröklődik, amennyiben valamely szülő is ebben a betegségben szenvedett, vagy csak hordozta a betegség génjét. Vannak egyik szemen jelentkező, mindkét szemen jelentkező és a központi idegrendszert is érintő formái. 2009. december 17-én eltávolították Márk egyik szemét.

Ezután kemoterápiát kapott decemberben és januárban. Sajnos 2010 áprilisában visszatért a daganat a másik szemében, melyet kemoterápiával próbáltak megmenteni. Az orvosok szerint genetikailag visszavezethető, hogy Márk az édesanyjától örökölte ezt a betegséget, amit a terhesség alatt a genetikai vizsgálat nem mutatott ki, mivel az édesanyát a szemész által nem megfelelő vizsgálatra küldték el.

Az édesanya nagyon nehéz helyzetbe került, mivel a gyermek édesapja is elhagyta őket, miután kiderült, hogy Márk beteg. Azóta sem segít, anyagi támogatást sem nyújt az elhagyott kis családjának. Egyedülálló anyaként próbálja nevelni és gyógyíttatni Márkot, de a megélhetés nagyon nagy problémát jelentett számukra. Az édesanya szülei erkölcsileg maximálisan támogatták őket, de sajnos anyagilag nem tudták, mivel a nagypapa rokkantnyugdíjas.

A beteg kisfiú anyukája azért fordult a Daganatos.hu Alapítványhoz, hogy anyagi segítséget kérjen. Támogatóinknak és az adó 1%-os felajánlásoknak köszönhetően rendszeres anyagi juttatásban részesíthettük Márkot és anyukáját.
Ha adója egy százalékával járulna hozzá a Daganatos.hu Alapítvány munkájához, rendelkezzen SZJA bevallásában alapítványunk javára. Adószámunk: 18118236-1-41