Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

László daganatos fiú története akit adó 1 százalékból támogattunk

László daganatos fiú

Lászlónál 2011 elején jelentkeztek a gondok. Bal térdét nem tudta behajlítani, de semmi olyan nem látszódott kívülről a lábán, ami indokolta volna ezt. Szülei elvitték ortopédiára, ahol műtétet javasoltak kezelésként.

A meghatározott időpont előtt azonban László lába hirtelen feldagadt, így elküldték MRI vizsgálatra. A vizsgálat eredménye daganatot mutatott, ezért beutalták Szegedre a fiút. Itt végezték el a biopsziát, ami végül Ewing szarkómát igazolt. Ez egy általában serdülőkori, a csontok gyors növekedésének idején jelentkező, rosszindulatú daganatfajta.

A szervezetben bárhol előfordulhat, de általában a kar és a láb hosszú, csöves csontjait, a medencét, vagy mellkast érinti, de koponyacsontból is kiindulhat. Kevés tünettel jár, általában a daganat helyén fellépő fájdalom hívja fel a figyelmet a betegségre. A teljes kivizsgálás során kiderült, hogy a tumor áttétet képzett László tüdejében is.

Azonnal megkezdték kemoterápiás kezelését. A további kezelések a fiú állapotának, és a daganat változásának a függvénye lesz. Egy biztos: még hosszú út áll előtte a teljes gyógyulásig. A kemoterápia miatt legyengült az immunrendszere, emiatt csak autóval szállítható, és még a lakásukban is egy úgynevezett steril szobát kell kialakítani a számára.

Állapota miatt egy olyan fertőzést is elkaphat, amitől egy egészséges ember soha sem betegedne meg, ezért nagyon fontos a maximális higiénia és odafigyelés.

Ha megbetegszik, annak súlyos következményei lehetnek. Amíg ki nem gyógyul belőle a kemoterápiás kezelés leállítása is indokolt lehet, ami a rákkal való küzdelmet nehezíti. László családja öttagú, három testvére van. Édesanyja háztartásbeli, így az édesapa jövedelméből élnek. Sajnos egy daganatos betegség anyagilag megterhelő a beteg és családja számára, hiszen a fent említett tényezőkön kívül a speciális étrendkiegészítők, gyógyszerek is nagyon drágák.

A szülők mindent megtesznek a fiú gyógyulásáért, ezért kérte édesanyja az alapítványunk segítségét is. Alapítványunk közvetlen anyagi támogatásban részesítette a családot.

Ön is támogathatja alapítványunk munkáját  - személyi jövedelem adója 1%-ával. Adószámunk: 18118236-1-41