Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Kolos daganatos kisfiú akit adó 1 százalékból segítettünk

Kolos daganatos kisfiú

Kolos 1 éves daganatos kisfiú. Kolos egészséges kisfiúként született, betegségére két hetes korában derült fény. Semmi gondjuk nem volt addig, aztán egyik napról a másikra csillapíthatatlan hasfájásos tünetek jelentkeztek nála. Reggeltől délutánig oda jutottak, hogy kőkemény lett a hasa, nem szopizott, aluszékonnyá vált, és egyáltalán nem volt vizelete.

Azonnal elvitték az ügyeletre, onnan a kórházba, ahol az ultrahang egy 4x5x6 cm-es térfoglaló folyamatot mutatott a keresztcsont és a belek között. Másnap már a Pécsi Gyermekklinika Onkológiai Osztályán voltak a kisfiúval. Az MR és a laboreredmények is daganatra utaltak. Megműtötték 3 hetesen, és a szövettan neuroblastomát igazolt.

A neuroblastoma (ejtsd: neuróblasztóma) az úgynevezett szimpatikus idegrendszer rosszindulatú daganata. Elég sok helyen előfordulhat a testben, és sokszor jelen van már a születéskor is. Bár ilyen esetekben gyakran előfordul, hogy magától visszafejlődik a tumor, és semmilyen következménnyel nem jár, de sajnos Kolos esetében bekövetkezett a baj. A daganatot nem lehetett teljes mértékben eltávolítani, így 1 éves koráig vártak – havi kontrollok mellett -, hogy esetleg eltűnik.

Sajnos nem így történt, sőt nagyobb lett a tumor, és újabb 6 darab nőtt mellette. Mivel ezek az első műtét után tünetet már nem okoztak, így 2010. december 20-án megkezdték a kemoterápiás kezeléseket. A kezelések között MR és MIBG vizsgálatokat végeznek, melyek eredményei határozzák meg a további teendőket, kezeléseket. Kolos nagyon ügyes és türelmes kisfiú, jól bírja a kezeléseket. Állandóan mosolyog, mindenhol imádják.

Ahogyan az lenni szokott egy ilyen komoly és veszélyes betegség esetén, az egész család élete gyökeresen megváltozott. Pécs és Zalaegerszeg között ingáznak amíg a kisfiú kezelésekre jár. Nem elég, hogy anyagilag rendkívül megterhelő az állandó utazgatás, lelkileg is megviseli a családot a szétszakítottság. A kisfiúnak van egy három és fél éves nővére, ő jóformán többet van a nagyszülőknél, mint otthon.

Felelősségteljes és szerető szülőkként nagyon nehéz elviselniük, hogy a kezelések miatt sokat kell távol lenniük csöpp lányuktól, miközben a másik gyermekükért küzdenek. Lelkileg nagy teher számukra, hogy nem tudnak normál gyermekkort biztosítani sem fiuknak, sem lányuknak. A szülők a kórházban, ismerős szülőktől hallottak alapítványunkról.

A Daganatos.hu Alapítvány az adó 1 százalék felajánlásoknak, és a magánszemélyektől, cégektől beérkező támogatásoknak köszönhetően anyagi segítséget tudott nyújtani a család számára.

Ezúton is köszönjük minden támogatónknak.

Amennyiben személyi jövedelemadójával támogatná a Daganatos.hu Alapítvány tevékenységét, töltse ki adóbevallásában a rendelkező nyilatkozatot. Adószámunk: 18118236-1-41