Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Debreceni Klinika Genetikai Központjának nyújtottunk támogatást

A Klinika Genetikai Központ munkacsoportja, a hozzátartozó Regionális Genetikai Laboratóriummal három és fél évtizede végzi a rosszindulatú hematológiai kórképben (leukémia, limfóma) szenvedő felnőtt és gyermekbetegek kromoszóma vizsgálatát. A betegek a Debreceni Gyermekklinika haematológiai osztályáról, a miskolci Gyermekegészségügyi Központ Haematológiai és Csontvelő Transzplantációs Osztályáról kerülnek hozzájuk, de rendszeresen végeznek vizsgálatokat a régióból is.

A leukémiában szenvedő betegek genetikai vizsgálata diagnosztikus és prognosztikai szempontból ma már nélkülözhetetlen: a leukémia egyes típusaira jellemző kromoszóma eltérések és molekuláris genetikai változások segítenek a klinikusnak elkülöníteni a jobb és rosszabb prognózisú eseteket és támpontot nyújtanak a legmegfelelőbb kezelés megválasztásában. 2009. július 1-e óta a Debreceni Központ a Kelet-Magyarországi régió (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar) gyermek és felmőtt rosszindulatú hematológiai betegségben szenvedő betegeinek citogenetikai, molekuláris genetikai ellátásának kizárólagos biztosítója.

Ezzel magyarázható, hogy az utóbbi években a laboratóriumukba érkező vizsgálatkérések száma megsokszorozódott. A megnövekedett feladatok ellátásához a régi, gyakran 20 évnél öregebb műszerek cseréje, a jelenlegi eszközkapacitásuk bővítése szükséges, amire a jelenlegi finanszírozási rendszer mellett nincs lehetőségük.

Ezért kérte Dr. Oláh Éva (az orvostudomány doktora, egyetemi tanár, klinikaigazgató) az Alapítványunk segítségét! A laboratóriumban a kromoszóma vizsgálatok értékeléséhez jelenleg két (14 és 20 éves) mikroszkópot, valamint hozzájuk kapcsolt kromoszómaanalizáló szoftvert használnak. Bármelyik régi mikroszkóp meghibásodása alapvetően veszélyezteti mindennapi diagnosztikai munkájuk elvégzését.

E bizonytalan helyzet és a megemelkedett vizsgálatszám miatt szükségessé vált a kromoszómaanalizáló szoftver harmadik példányának beszerzése mikroszkóppal együtt, amely újabb értékelhető hely létrehozásával biztosítja a nagyszámú minta feldolgozását, és az eredmény időben klinikushoz juttatását.

Daganatos Gyermekeknek felajánlás
Az új mikroszkóp és a kompatibilis szoftver lehetővé teszi a daganatos, leukémiás betegek adatainak korszerű kezelését, a laboratóriumi informatikai rendszerbe való beillesztését. A képeken látható mikroszkóp és szoftver vásárlásában nyújtott segítséget a Daganatos.hu Alapítvány