Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Sokba kerül a gyógykezelés

Április óta kórházba van, és kemoterápiás kezelést kap a hatéves Buzder Lantos Róbert. A kisfiú leukémiában szenved. Robikáról és családjáról korábban már írtunk, most ismét olvasóink segítségét kérik. Néhány napra hazaengedték a szegedi kórházból Robikát.

A törékeny kisfiú állapota javul, eredményei jók. Ám a fertőzésveszély miatt továbbra sem mehet közösségbe. A kisgyermek számára ugyanis a legenyhébb betegség is életveszélyes lehet. Új, kunszállási otthonukban látogattam meg a Buzder családot. Mint arról beszámoltunk: Robikáék eddig albérletben éltek Kiskunfélegyházán. Már a kisfiú betegsége előtt is azt tervezték, Kunszállásra költöznek.

Egy szerencsés véletlennek köszönhetően sikerült a közelmúltban a nagymamáékhoz közel albérletet találniuk, így a nagyszülők még többet segíthetnek a beteg a unokán. Örömmel mutatja faluszéli házuk kertjét Mónika. Az édesanya abban bízik, itt megtermelhetik a konyhára valót és a rezsi is kevesebb lesz, m int a lakótelepen. Az így megtakarított pénzt pedig kisfiuk gyógyíttatására fordíthatják. A rendezett kertes házban külön szobát kapott Robika. - Figyelünk a tisztaságra, de pénz híján a steril körülményeket még nem sikerült megvalósítanunk, Robika gyógyulásához viszont elengedhetetlen lenne – részletezte az anyuka.

A Buzder család minden fillért beoszt, de a gyógykezeléshez szükséges vitaminok és az utazás nagyon sokba kerül. A fiatal házaspárnak nincs autója, így Szegedre, a kórházba járás komoly anyagi terhet jelent számukra – tudtuk meg Mónikától. Elmondta: kaptak ugyan utazási kedvezményt, de a már említett fertőzésveszély miatt tömegközlekedéssel nem utazhatnak. A család tartalékai kiürültek, a szülők már most a téli fűtésszezontól rettegnek. – A legnagyobb gondot az jelenti, hogy a ház gázfűtéses, és attól félünk, nem tudjuk majd a fűtésszámlát kifizetni.

Ezért szeretnénk a nappaliba beállítani egy kályhát, mellyel az egész lakást befűthetnénk. Elsősorban ebben kérnénk az olvasók segítségét, de minden egyéb támogatást szívesen fogadunk – mondta az édesanya. Buzder Lantos Róbertné elérhetősége: 06-30/253-72-66. A család bankszámlaszáma: 57200048-1004845. Korábbi cikkünk nyomán többen is támogatták a családot. A Daganatos.hu Alapítvány révén hűtőszekrényt kaptak, és a helyi polgárőrök is összefogtak. Robikát év elején izomfájdalmakkal vitték orvoshoz szülei. A kisfiú végtagjait fájlalta olyannyira, hogy nem is bírt felállni.

Hosszas vizsgálatok után diónyi nagyságú nyirokcsomót találtak szervezetében, amit rögtön el is távolítottak. Ám közben kiderült: vérében nagyon magas a fehérvérsejtek száma. Robi vérrákban szenved – mesélte az édesanya. A huszonhat éves anyuka igyekszik mindig Robika mellett lenni, habár itthon vár rá négyéves kislány, Boglárka is, akik nem igazán érti, anyukája miért van tőle olyan sokat távol. Amíg az édesapa a félegyházi kenyérgyárban dolgozik, a kistestvérre a nagyszülők vigyáznak. – Már számolni sem tudom, de közel 110 kezelésen esett túl Robika. Szerencsére jól viseli a szurkálásokat, és az ilyenkor szokásos mellékhatások, mint a hányás, hányinger sem jelentkeztek – részletezte Mónika, aki csak látszólag törékeny. A fiatalasszony tartja a lelket kisfiában, és férjében is. – Tudom, hogy erősnek kell lennem! Tudom, hogy most ez a feladatom – hangsúlyozta.

Robika aktív kezelése november végén ér véget, utána négy hónapig havonta kell ellenőrzésére hordani. Közösségbe továbbra sem járhat, talán jövőre elkezdheti az iskolát. A kóros fehérvérsejtek a véráramba jutnak A LEUKÉMIA (fehérvérűség) a vérképző rendszer rosszindulatú megbetegedése, amikor a csontvelőben a vérsejtképzés (leggyakrabban a fehérvérsejteké) folyamata kórossá válik, és korlátlan sejtburjánzás kezdődik el.

A CSONTVELŐBŐL a kóros fehérvérsejtek a véráramba jutnak. Az érett alakok számának csökkenése miatt nagyobb a fogékonyság a fertőzésekre, a vérlemezkék megfogyatkozásának általános tünetet a vérszegénység.

Petőfi Népe újság - Daganatos.hu Alapítvány

Megjelent: Petőfi Népe, 2012.09.04.