Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Nyaralót épít a Daganatos.hu Alapítvány

A Daganatos.hu Alapítvány 2005-ben kezdte munkáját, fő célul kitűzve a daganatos, és a leukémiás betegségben szenvedő gyermekek támogatását. Hét év alatt, több száz beteg gyermek családjának nyújtott anyagi segítséget, és jelenleg is közel 250 beteg gyermeket segítenek.

Ezek mellett a kórházak gyermek osztályait támogatják műszerekkel, és a daganatos megbetegedések megelőzése érdekében két kutatást is támogat egyedülálló módon, a Heim Pál Gyermek Kórházban, és a SOTE II.sz Belgyógyászati Klinikáján. Mivel az alapítvány kapja már két éve a legtöbb szja 1% felajánlást, így lehetőségük nyílt egy a daganatos beteg gyermekek rehabilitációját szolgáló nyaraló építésére.

Ez a komplexum 5 család egyidejű nyaralását biztosítja 360 nm alapterületen. Ennek azért is van nagy jelentősége, mert a beteg gyermekeknek nagyon fontos a környezetváltozás, a zavartalan pihenés lehetősége, ami elfeledteti a hétköznapokat. Hiszen a hétköznapjaik nagy részét a kórház falai között töltik, majd a kezelések befejezte után vissza kell járniuk vizsgálatokra. A beteg gyermekeket elkísérhetik családjuk is.

Ez több okból is jó, mert a gyermekeknek nem kell a szülőktől elszakadniuk, hiszen mellettük érzik magukat biztonságban. Azonban, a betegség a szülőket is nagyon megviseli, mind lelkileg, és anyagilag. A szülőknek általában kifogynak a tartalékaik, hiszen minden megtakarított pénzüket, a beteg gyermekük meggyógyítására költik. Így anyagilag nem is engedhetnék meg maguknak, egy balatoni nyaralást. Valamint lelkileg is feltöltődhet, a sok megpróbáltatáson átesett család.

Az alapítvány előtérbe helyezte, hogy jó levegő biztosítsa a további gyógyulást, ezért hegyoldalon, kicsit távolabb a vízparttól vásárolta a telket, ami kellemes sétákra ösztönzi a kisbeteget, a sok fekvés után. Az épület jelenleg szerkezetkész állapotban van, és belsőgépészeti munkákat folytatnak. A nyaraló nagyon otthonos lesz, minden családnak külön kis életteret biztosítva. Egy közös udvaron lehetőség nyílik szabadtéri tevékenységekre.

A gyermekeknek biztosítva lesz játszótér különböző játékokkal, homokozóval, és hintákkal., ahol nagyokat lehet beszélgetni, és pihengetni a szabad levegőn. Lehetőségük adódik a családoknak, a többi családdal való kontaktus teremtése is. Tanácsokat adhatnak, megoszthatják egymással min mentek keresztül, és a gyermekek is játszhatnak együtt.

Az alapítvány munkája azért olyan sikeres, mert igyekszik megadni mindent ahhoz, hogy a daganatos, és a leukémiás gyermekek meggyógyulhassak. Az Alapítvány szeretné felhívni minden adófizető figyelmét az 1 százalék fontosságára, hisz a leg több szervezetnek ez a fő bevételi forrása.

Mindenkit arra kérünk, hogy a szívéhez közel álló ügyet támogassa, biztosítva ezzel társadalmi szerepvállalásuk. Daganatos.hu Alapítvány adószáma: 18118236-1-41

A teljes újságcikk ITT tekinthető meg.