Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Közlemény

Ügyészségi vizsgálatTöbb hónapos ügyészségi és adóhatósági vizsgálat állapította meg, hogy az alapítvány gazdálkodása megfelel az előírásoknak. Ez azt jelenti, hogy a Daganatos.hu Alapítvány által gyűjtött adományokat és a szervezetnek utalt 1%-os adófelajánlásokat szabályosan, alapítványunk céljainak megfelelően használtuk és használjuk fel.

A Fővárosi Főügyészség több kiigazítást is előírt, melyek elsősorban a szervezeti működési szabályzatra, valamint az ügyintézés hivatalos formáira vonatkoznak. Ezeket természetesen az alapítvány módosítja, azonban ez az eddigi munkánkat és a jövőbeni tevékenységünket sem befolyásolja. A NAV ellenőrei semmilyen hiányosságot nem találtak alapítványunknál.

A Fővárosi Főügyészség bejelentés alapján indított átfogó vizsgálatot a Daganatos.hu Alapítványnál 2012. júliusban. Az Alapítványok fölött az illetékes ügyészség gyakorol törvényességi felügyeletet, ezért foglalkoztak a vádhatóság emberei a revízióval. Szervezetünktől mintegy 2000 oldal dokumentumot kértek be a hatóságok. Az ellenőrzést végző ügyész a vizsgálat lezárultával elismerően nyilatkozott alapítványunk tevékenységéről és további sok sikert kívánt eredményes munkánkhoz.

Örülünk annak, hogy az alapos vizsgálatot végző szakemberek végül a Daganatos.hu Alapítvány törvényes és szabályos működését állapították meg. Ezzel beigazolódott, hogy a segítségnyújtásra szánt pénz eljut oda, ahová az adományozók szeretnék. Továbbra is fő célkitűzésünk, hogy a szegénységben élő, daganatos gyermekek családjának rendszeres anyagi segítséget nyújtsunk.

Emellett gyermekkórházak fejlesztését és a daganatos betegségek hatékony gyógyítására, megelőzésére irányuló kutatásokat is támogatjuk, hisz ezek szorosan összefüggnek a daganatos gyermekek gyógyulási, túlélési esélyeinek növelésére vonatkozó törekvéseinkkel. Sajnálattal tapasztaljuk azonban, hogy az évről-évre csökkenő adóbefizetések miatt rendkívül éles-, és mára lejárató kampány is indult a civil szervezetek között.

Ennek nagyon rossz üzenete van azok felé, akik bíznak a karitatív szervezetekben és elismerik a munkájukat. Nem csak bennünk, hanem az összes alapítványban megrendülhet a támogatók bizalma, pedig mi hiszünk abban, hogy minden egyes segítő- és támogató alapítvány azért jött létre, hogy valóban megfogja az elesettek kezét.

Hiszünk a feltétel nélküli jó szándékban, és arra buzdítunk mindenkit, hogy vegye észre az segítségre szoruló kis betegeket, akik családjának gyakran még a gyógyszerek finanszírozása is óriási nehézséget okoz. Elismeréssel és tisztelettel állunk azok előtt, akik bármilyen formában segítséget nyújtanak, akár civil szervezetként, akár magánemberként.