Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Kinek és miért fontos az adó 1%

Magyarországon 1997 óta ajánlhatják fel az adófizetők a személyi jövedelemadójuk 1 + 1 %-át. Ez azt jelenti, hogy a dolgozók közvetlenül rendelkezhetnek arról, mire költse az állam ezt a pénzt.

Aki nem él a lehetőséggel, teljes egészében a kormányra bízza adója felhasználását. Persze tévhit, hogy százezres összegekről lenne szó, hisz átlagosan, adózónként évi 5500 forint juthat a civil szervezeteknek. Ráadásul az adórendszer változása miatt az elmúlt években fokozatosan csökkent ez az összeg.

Mégis nagyon fontos az a bizonyos adó 1%, hisz számos alapítvány, sőt egyházak léte is függ a felajánlott adótól. Ezért is találkozhatunk az adóbevallási határidő előtt olyan gyakran az egy százalékra vonatkozó felhívásokkal. Ha esetleg Ön a korábbi években nem rendelkezett adója 1%-áról, akkor álljon meg egy pillanatra és gondolja át, hogy semmibe sem kerül, mégis segíthet.

A Daganatos.hu Alapítvány 2005 óta ragaszkodik a megalakulásakor kitűzött céljaihoz. Elsődleges feladatunk, hogy a daganatos és leukémiás betegségben szenvedő gyermekeken segítsünk, hisz gyakran még a gyógyszerekre, megfelelő élelmiszerekre sincs pénze a szülőknek.

Mi a beteg gyermekek gyógyulására fordítjuk a hozzánk érkező adó egyszázalékos felajánlásokat, de számos más tragédiát és nehézséget látunk minden nap. Ezért is kampányolunk évről-évre, hogy minél több adózó figyelmét felhívjuk a civilszféra hatékony munkájára. Mindegy, hogy kinek mi áll közel a szívéhez, de arra biztatunk minden adózót, gondolja át, kinek, kiknek segítene szívesen és töltse ki a rendelkező nyilatkozatot.

Támogassa Ön is a daganatos, leukémiás, rákos gyermekeket adó 1% felajánlással!