Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Hogyan tudunk hatékonyan segíteni?

Ki is tudhatná jobban, hogy mire van a legnagyobb szüksége, mint maga az érintett? Vagyis azok a családok, akik nem csak a súlyos betegséggel, hanem a nehéz anyagi helyzettel is szembe néznek nap mint nap. Mivel csak az általunk támogatott daganatos gyermekekkel vagyunk közvetlen kapcsolatban, így csak az ő véleményüket tudtuk kikérni.

A kérdőíveket készségesen kitöltötték, ezzel nagyban segítették munkákat, melyért ezúton is köszönetet mondunk. Ám ami igazán meglepő, hogy maguk az érintettek kifejezetten fontosnak tartották a közvélemény kutatást. Természetesen a legfontosabb szempont, hogy hatékonyan támogassuk a rászoruló, daganatos gyermekek családját. Fő kérdésünk tehát az volt, hogy a közvetlen anyagi juttatást, a tárgyi vagy egyéb segítséget tudják hasznosítani.

A válaszadók 91 %-a inkább a pénzbeli támogatást preferálta, a többiek pedig minden segítséget egyaránt hasznosnak tartottak. A kérdőívből kiderült az is, hogy a „sorstársak” segítenek egymásnak. Persze nem szó szerint, de szinte minden megkérdezett hasznosnak találta a honlapunkon elhelyezett történeteket, hisz a legtöbben innen merítenek erőt, érzik, hogy nincsenek egyedül, közösen kell megküzdeniük a daganatos megbetegedéssel.

Erre szükség is van, hiszen a családok több mint fele akár pszichológus segítségét is kérné, ha módjában állna. A szörnyű betegség valóban óriási teher, a szülők számára már az is rettenetes lelki megpróbáltatás, hogy végig kell nézniük gyermekük szenvedését. A válaszokból az is kiderült, hogy az általunk megkérdezett családok elsősorban (87%) csak ránk számíthattak és számíthatnak.

Néhányan azonban más alapítványtól is kaptak már segítséget, ennek mi őszintén örülünk, hisz a legfontosabb cél a daganatos gyermek életének megmentése – melyre annál nagyobb esély van, minél gyorsabban érkezik a segítség.

Daganatos felmérés