Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Az 1% felajálnlásoknak köszönhetően hazatérhetett a daganatos kislány

Több mint egy évet töltött kórházban a vesedaganatos kis Zsanett, akit nem csak az állapota miatt nem engedtek haza. A gyermeknek steril körülményeket kellett biztosítani, ez volt a kórház feltétele, de a szülők sajnos önerőből nem tudták megoldani a sterilizálást, felújítást. Alapítványunk több mint másfél millió forinttal járult hozzá a daganatos beteg gyermek életének megmentéséhez.

Zsanett - daganatos kislányA kislány családja először 2012 év végén kereste meg alapítványunkat, elsősorban élelmiszert, meleg ruhákat, tisztítószereket kértek, ezek beszerzése is komoly anyagi gondot okozott a szülőknek. Zsanettet felvettük a támogatási programba, így rendszeres segéllyel tudtuk támogatni a családot, ám ahogy elkezdődött a kislány kezelése, kiderült, hogy sokkal nagyobb a baj, mint ahogy azt először gondolták.

A gyermeknek betegsége is csak véletlenül derült ki, elesett az óvodában 2012 augusztásban, s miután nem tudták csillapítani a hasfájdalmait, kivizsgálásra küldte a háziorvos. A kórházi vizsgálatok során egy több mint 10 centiméter átmérőjű daganatot találtak a hasában, kiderült, hogy Wilms-tumorral küzd. Ez a vese eredetű daganat általában 5 éves kor előtt jelentkezik, az okát nem tudni, feltehetően genetikai eredetű. Sajnos gyorsan növekszik, a vesetokon belül képződik.

Emiatt nem is tudták megoperálni a kislányt, először kemoterápiával kezelték. A kóros elváltozás azonban alig reagált a kezelésre, így kénytelenek voltak megoperálni a pici gyereket, de nem tudták teljesen eltávolítani a tumort. Ekkor, 2013 februárjában ismét felkereste a család a Daganatos.hu Alapítványt, mivel a kórházban közölték, hogy a gyermek nem mehet haza, amíg nem biztosított a steril környezet odahaza.

Daganatos kislánynak fürdőszobaA kislány számára ugyanis a legkisebb fertőzés is végzetes lehet. A szülők nagyon kétségbeestek, egy kis faluban élnek, nem nagyon számíthatnak segítségre, ráadásul Zsanett két testvérét is el kell látniuk. A családi ház nagy része gyakorlatilag teljes felújításra szorult és fürdőszobát kellett kialakítani.

A Daganatos.hu Alapítvány hosszú egyeztetések, költségvetési tervek készítése után elvállalta a steril környezet létrehozásának finanszírozását. A munkálatok ősszel kezdődtek, december elejére készült el a Zsanett számára kifogástalan környezet. A padlószőnyeget könnyen tisztítható parkettára cserélték, a falakat a vakolatjavítás, glettelés után speciális festékkel festették újra.

FurdőszobaVolt olyan nyílászáró is, amelynek már nem volt elegendő a szakszerű kezelés, ki kellett cserélni. A legfontosabb természetesen a fürdőszoba volt, ahol gyakorlatilag a felújítás előtt csak a csupasz, vakolatlan falak álltak.Összesen másfél millió forintot fordítottunk arra, hogy Zsanett a megfelelő körülmények között gyógyulhasson. Közben sajnos nem tűnt el a kislány testéből a daganat, sőt áttét is képződött, de a kicsi lány nagyon életvidám és hisz a teljes felépülésben – épp úgy mint a szülei, testvérei és természetesen mi is.Köszönjük támogatóinknak és az adó 1%-ot nekünk ajánlóknak, hogy segíthettük Zsanett gyógyíttatását!