Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Down szűrés az adó 1 % felajánlásokból

Down szűrés az adó 1 % felajánlásokból
Alapítványunk az elmúlt évek adó 1 százalék felajánlásaiból egy nagyon fontos ügy mellé tudott állni.
Minden családban a legnagyobb öröm egy várt, egészséges gyermek születése. Szerencsére ez legtöbbször így is van, de sajnos az esetek egy részében testi vagy szellemi fogyatékos újszülött jön a világra. Ezen betegségek hátterében gyakran kromoszóma rendellenesség áll. A leggyakoribb ilyen típusú betegség a Down-kór. Mivel ez a rendellenesség általában nem öröklött, így megelőző vizsgálatok nélkül megközelítőleg minden 6-700 csecsemőből egy születne ezen betegséggel.
A Down-szindrómások fertőzésekkel szemben fokozottabban érzékenyek, bizonyos típusú leukémia is gyakrabban fordul elő náluk, immunrendszerük jóval gyengébb a normálisnál. A megszülető gyermek ezért speciális gondozást igényel egy életen át. Mivel mindez komoly terhet ró a családra, ezért nagy jelentősége van a Down-kór szűrésnek, vagyis a betegség felderítésének még magzati korban.
Ma Magyarországon egyetlen biokémiai marker meghatározását támogatja a társadalombiztosítás, e vizsgálatnak viszont a találati biztonsága Down-kórban 40% alatt van.
A születés előtti komplex szűrés hatékonysága jelentősen növelhető lenne, ha a vérből végzett biokémiai vizsgálatok a magyar lakosság széles rétege számára is elérhetővé válnának.
Alapítványunk úgy döntött, hogy a felajánlott adó 1 % forrásból felvállalja a Down-szindróma biokémiai szűrését. Minden magyar kismama számára térítésmentesen elérhető lett a gyulai szűrőcentrumban, illetve később kiépült egy több centrumból álló országos hálózat is, ahol szerződött partnereink végezték a szűréseket.
Az Önök adó 1 % felajánlásai tették lehetővé az eddig elvégzett több ezer vizsgálatot és nyújtottak pótolhatatlan segítséget minden kismama számára.
A beérkezett visszajelzések közt számos olyan eset is akadt, amikor kismamák keresték fel alapítványunkat, hogy köszönetüket fejezzék ki. Ezúton tolmácsoljuk ezeket a köszönetnyílvánításokat azok felé, akik alapítványunk munkáját az adó 1 százaléká felajánlásukkal támogatták, és ezzel elérhetővé tették az ingyenes down szűrés lehetőségét minden kismama számára.