Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Blikk - A Daganatos.hu Alapítvány

A Daganatos.hu Alapítvány 2005-ben alakult, és azóta sikeresen, felelősség teljesen végzi az általa felvállalt feladatokat. Célja a hazai daganatos, leukémiás, és beteg gyermekek gyógyulásának, felépülésének, és életminőségüknek javítása.

Támogatottságuk a társadalom nemes célok iránti összefogásban rejlő hatalmas erőknek köszönhetően egyre növekszik, így egyre nagyobb szerepet tud vállalni a segítségnyújtásban. Olyannyira, hogy 2010-ben, és 2011-ben ők kapták a legtöbb adó 1% felajánlást. Az Alapítványnál regisztrált beteg gyermekek száma megközelíti a háromszáz főt, akik családjainak anyagi segítséget nyújt, mely eddig több tíz millió forint támogatást jelentett.

A regisztrált családok, általában rossz anyagi helyzetben vannak, mert egy szülő tud csak dolgozni, mert a másik szülőnek a beteg gyermeke mellett kell lennie a kórházban. Még abból a kevés jövedelemből is jelentős része elmegy a beteg gyermek gyógyításához szükséges eszközökre, és szolgáltatásokra. Ugyanis sokat kell utazgatni a kezelésekre, a szülőknek biztosítani a szállást a kórház közelében, a különböző táplálékkiegészítőket, vitaminokat, és speciális étrendet vásárolni a beteg gyermeknek.

Az adó 1%-ot felajánlóknak köszönhetően, a családok anyagi támogatása mellett számtalan más segítséget nyújtott a daganatos, és hematológiai daganatos betegségek gyógyítására, és megelőzésére. Kórházakban folyó kutatásokat támogatta, műszereket vásárolt, steril szobákat alakított ki beteg gyermekek otthonában, és jelenleg egy rehabilitációs nyaralóházat épít. Az egyik nagy kutatás amit támogat az Alapítvány, az a Timindin kináz nevű tumor marker referencia intervallumának meghatározása a daganatos, és a leukémiás beteg gyermekeknél.

Ez a kutatás a Heim Pál Gyermekkórházban zajlik, ahol egy vérvizsgálat, kora, és neme alapján, kimutatható már a korai stádiumban lévő betegség, valamint a kezelése is követhetővé válik. A SOTE II. számú Belgyógyászati Klinikán valósul meg, a második nagyon jelentős kutatás, amit szintén az Alapítvány finanszíroz. Dr. Patócs Attila, aki nemzetközi szinten elismert kutatóorvos, és csoportja foglalkozik a daganatos betegségek megelőzésével, és diagnosztizálásával.

A kutatások fejlődéséhez, nagykapacitású számítógépet vásárolt az Alapítvány, mely az adatfeldolgozásban nyújt nagy segítséget a kutatócsoport számára. Az adomány, az adatminta feldolgozásának időtartamát, 14 napról lecsökkentette 3 órára. A vizsgálatok során beazonosítják a genetikai hibákat, így nemcsak megelőzni tudják a daganat kialakulását, hanem előrejelzést is elérhetnek a terápiára való hajlamra.

A Daganatos.hu Alapítvány minden általa hasznosnak látott lehetőséget megragad, hogy segítse a daganatos, és hematológiai daganatos beteg gyermekeket.

Az újságban megjelent cikk elérhető ITT.

Forrás: Blikk, 2012. 03. 20.