Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Az adó 1 százaléka is nagy segítség lehet

Az egészséges embernek ezer vágya van, a betegnek csak egy: az egészség. Levente 4 éves daganatos kisfiú. 2006 szeptemberében született egészséges, gyönyörű kisfiúként. 2008 szeptemberében a családot mélyen lesújtotta a hír, miszerint gyermekük egy Wilms-tumor nevű betegségben szenved. Viktória 3 éves leukémiás kislány. Viktóriánál 2009. augusztus 17-én ALL-t (akut limfoid leukémiát) diagnosztizáltak.

Egyik napról a másikra teljesen megváltoztatta a család életét a kislánynál kialakult betegség. Az ilyen megindító történetek sajnos sokkal több családot érintenek, mint gondolnánk. Számos szülő és gyermek harcol együtt az egészségért, akiknek minden segítség nagyon fontos.

A Daganatos.hu Alapítvány több mint 5 éve segíti sikeresen a daganatos, leukémiás betegségben szenvedő gyermeket és családjukat, valamint a gyermekek onkológiai ellátásában is segítséget nyújt. Mi is segíthetünk! Ahhoz, hogy hozzájáruljunk ezeknek a gyermekeknek a gyógyulásához, nem kell mást tennünk, mint rendelkeznünk az adónk 1 százalékáról.

Sajnos még mindig nagyon kevés adózó él azzal a lehetőséggel, hogy adóbevallásakor az adó 1 százalék rendelkezését is leadja. Meglepő a statisztika, de a személyi jövedelemadót megfizető állampolgárok több mint 50 százalékban úgy töltik ki az adóbevallásukat, hogy nem rendelkeznek adójuk 1 százalékáról. Pedig ez a legegyszerűbb módja, hogy a számára fontosnak tartott ügy érdekében – esetünkben a Daganatos Gyermekek érdekében – tegyen valamit.

Az adó 1 százalékáról történő rendelkezés lehetősége azt jelenti a gyakorlatban, hogy az adózó állampolgár dönt arról, hogy az állam a személyi jövedelem adója 1 százalékát milyen célra használja fel. Magyarországon több ezer beteg gyermek van regisztrálva, akiknek gyógyulása azon múlik, hogy az adózók bevallásuk elkészítésekor szánnak-e arra időt, hogy leadják az adó 1 százalék rendelkező nyilatkozatukat ezen célok megvalósítása érdekében.

Az idei év elején újra adott a lehetőség minden adózó állampolgár számára, hogy döntsön az adója 1 százalékáról. Éljünk a lehetőséggel, és segítsünk azokon, akiknek nagy szüksége van rá! A Daganatos.hu Alapítvány jelenleg mintegy 80 daganatos és leukémiás gyermek számára nyújt kiemelkedő segítséget, hiszen folyamatos kapcsolatot tart fenn a gyermekekkel és a szülőkkel, akik számára borzasztóan nagy anyagi terhet jelentenek a kezelések.

A szülők egyike általában kénytelen otthagyni a munkahelyét, hogy idejét maximálisan a beteg gyermek ápolására tudja fordítani. A másik szülő feladata az anyagiak előteremtése, ami egy ilyen helyzetben nagyon nehéz feladat. Pihenésre, kikapcsolódásra nincs lehetőség, nyaralásra pedig nem is gondolhatnak. A Daganatos.hu Alapítvány ezért úgy döntött, hogy egy igazán fontos és hatékony segítséget nyújt ezeknek a családoknak. Egy balatoni nyaraló építését tervezik, amely egy időben öt család számára biztosítana szállást.

Adó 1 százalék - Nyaraló 1.Adó 1 százalék - Nyaraló 2

Adó 1 százalék - Nyaraló 3Adó 1 százalék - Nyaraló 4

Adó 1 százalék - Nyaraló 5Adó 1 százalék - Nyaraló 6

A telek megvásárlása került, az ingatlanfejlesztési munkálatokat elvégezték, a látványtervek elkészültek, azon adófizető állampolgároknak segítségével, akik adójuk 1 százalékával támogatták a Daganatos.hu Alapítvány munkáját. Nekik ezúton is köszönjük a daganatos gyermekek nevében, akiknek így lehetőségük nyílik egy feledhetetlen vakációra.