Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Alapítványunk 2011. év óta támogatja a Down szindróma biokémiai szűrését a Magnólia Down-szűrő Centrumhoz jelentkező kismamák részére térítésmentesen.

Down Szindróma biokémiai szűrés beszámoló (2017)
 Alapítványunk 2011. év óta támogatja a Down szindróma biokémiai szűrését a Magnólia Down-szűrő Centrumhoz jelentkező kismamák részére térítésmentesen. 
A Centrum az elmúlt időszakban az ország egész területéről fogadott kismamákat és vizsgálati mintákat. Szerződött partnerei közé tartozik többek közt a Hepinet Ultrahang Kft. (Budapest), a REOF Regionális Egészségügyi, Oktatási és Fejlesztési Nonprofit Kft. (Debrecen) is. Mint ismeretes a Down szindrómások fertőzésekkel szemben fokozottan érzékenyek, valamint bizonyos típusú leukémia is gyakrabban fordul elő náluk; immunrendszerűk gyengébb a normálisnál.

Alapítványunk céljaival összhangban kiemelt figyelmet fordít a betegségmegelőzésre, így tekintettel arra, hogy Magyarországon a Down-kór biokémiai vizsgálatokkal kiegészített szűrése nem része a kötelezően elvégzendő terhes-gondozási protokollnak a szűrések támogatására a magánszemélyek által felajánlott SZJA 1% összegből az Alapítvány Kuratóriuma nagyobb keretösszeget különített el.
2017. évben az Alapítvány támogatásának köszönhetően mindösszesen 4069 kismamánál végeztek el térítésmentesen I. trimeszteri szűrést. Ebből a pozitív esetek száma 31, a kiszűrt és felismert kóros esetek száma 3 volt.
A Gyulai Centrumban szükség esetén kockázatbecslést, valamint szükség esetén a magzati ultrahang elvégzésében és a genetikai tanácsadásban is segítséget nyújtanak.
A támogatásoknak köszönhetően kiépült egy olyan több centrumból álló magyarországi szűrőhálózat, ahol a szükséges vérvételeket és ultrahang vizsgálatokat helyben elvégzik, a laboratóriumi analízis és a kockázatszámítás pedig a gyulai Centrumban történik, ezzel is lehetőséget nyújtva a kismamáknak a Down Szindróma kiszűrésére.
Ezúton is köszönjük SZJA 1% felajánlásukat, mely nélkül a daganatos és leukémiás megbetegedéseket megelőző tevékenységeinket, térítésmentes szolgáltatásainkat, célkitűzéseinket nem tudnánk megvalósítani.