Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Adó 1 százalékkal a daganatos betegségek megelőzése érdekében.

Adó 1 százalékkal a daganatos betegségek megelőzése érdekében.
A daganatos betegségek 1/3 részben életmódváltással megelőzhetők!
Sajnos Magyarország élen jár a daganatos megbetegedésekben, beleértve a gyermekkori daganatos megbetegedéseket is.
Alapítványunk nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre, így az adó 1 százalék bevételből végeztünk egy országos prevenciós tájékoztató kampányt.
A kampány részeként felhívtuk a lakosság figyelmét, hogy csak pár nagyon egyszerű, közismert tanácsot kellene betartanunk mégsem tesszük meg az alapvető lépéseket a daganatos megbetegedések elkerülése érdekében.

Európa 36 országával való összevetésben kiderült, hogy nálunk a legmagasabb emiatt az elhalálozás. Évente csaknem 250-300 gyermeknél diagnosztizálnak daganatos betegséget.
Ezen riasztó adatok javítása elsősorban a megelőzésétől, illetve a korai diagnosztizálástól várható. Éppen ezen kutatási eredmények hatására döntött úgy Alapítványunk, hogy az adó 1 százalék bevételből fordítani a megelőzésre, nem csak a kezelésekre. A prevenció fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Mindenkinek ajánlott, hogy éljen a megelőzés lehetőségeivel, és erre neveljük gyermekeinket
Az egészséget veszélyeztető tényezők feltárása társadalmi összefogást igényel, főleg az ifjúság egészsége és a jövő védelmében.
A daganatos betegségek megelőzését már korai gyermekkorban el kell kezdeni, sőt a fogamzás pillanatától kezdve ügyelni kell az optimális életmódra és környezetre.
A Nemzeti Rákellenes Program arra figyelmeztet: ha továbbra sem használjuk ki a megelőzés területén kínálkozó lehetőségeket, akkor egyes becslések szerint az elkövetkezendő években 1000 fiú újszülöttből 313-nak, 1000 lányból pedig 149-nek van nagy statisztikai esélye arra, hogy még 75 éves kora előtt rosszindulatú daganat miatt fog meghalni. 
a daganatok 30%-a diétával elkerülhető lenne
a daganatok 30%-a a dohányfüst csökkentésével megelőzhető lenne
a daganatok 5-10%-a az alkoholbevitel megszűntetésével megelőzhető lenneAz Önök adó 1 százalék felajánlásával igyekszünk egyre több háztartásba eljuttatni azon fontos információkat, amivel van esélyünk arra, hogy gyermekeinknek ne kelljen szembenézniük ezzel a betegséggel. 

Daganatos.hu Alapítvány adó 1 százalék prevenciós kampány