Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Adó 1% - életeket menthet!

Évről-évre nő az 1%-os hirdetések száma, ma már úton-útfélen segélykérő plakátokba, tévés, rádiós hirdetésekbe, online kampányokba botlunk. Az ilyen hirdetések lényegét és mondanivalóját azonban csak az érti igazán, aki került már annyira nehéz helyzetbe, hogy civilektől kellett segítséget kérnie, mert az állami segítség nem volt elegendő.

Jótékonysági téren sajnos Magyarország még mindig nagyon elmarad a nyugati világtól. Míg más országokban természetes az átlagember számára, hogy a bajba jutottakat támogatni kell és nem hagyják őket sorsukra, addig nálunk ez a szemlélet alig észlelhető. Ezért is olyan fontos a civilek, az önkéntesek és karitatív szervezetek munkája.

Hazánkban ma kb. 30 ezer civil szervezet működik, ezek az alapítványok és egyéb társadalmi szervezetek elhivatottságból jöttek létre, olyan feladatokat vállaltak magukra, melyekkel kiegészítik a szociális ellátó rendszereket. A paletta nagyon széles, hisz milliók szorulhatnak támaszra valamely okból. Így a szervezetek tevékenysége kapcsolódhat szinte bármihez: beteg gyermekek gondozásához, gyógyíttatásához, hajléktalanok ellátásához, rokkantak, fogyatékossággal élők megsegítéséhez, állatok megmentéséhez, akár egy-egy iskola fenntartásához, alapításhoz, sportág megmentéséhez, hátrányos helyzetű családok túléléséhez… felsorolni is lehetetlen, hogy ki miért került nehéz helyzetbe és kik, miért döntöttek úgy, hogy felvállalják a segítő szerepet.

A segítő szándék azonban nem elegendő, ha az alapítványoknak nincs forrása a célok megvalósításához. A társadalmi szervezetek azonban nem „kereskedők” – hanem közvetítők. A támogatók és a rászorulók között közvetítenek. Ez egyszerűnek hangzik, de a támogatók, segítő szándékú emberek és cégek felkutatása igen komoly feladat az alapítványok számára. Ezért is olyan fontos az adó 1%-a, hisz nagyon sok szervezet csak abból gazdálkodhat, amiről az adózók meggyőződésük szerint rendelkeznek.

Arra bíztatunk minden adózót: szánjon öt percet arra, hogy végiggondolja, milyen célkitűzéssel ért egyet – és válasszon egy számára hiteles, megbízható, átlátható alapítványt, egy olyan szervezetet, melynek szívesen támogatja a munkáját – és rendelkezzen adója 1%-áról.

A civil szervezetek nem a támogatás gyűjtését és a rászorulók megsegítését vállalták magukra, beszámolási kötelezettségük is van, minden elköltött forintról számot kell adniuk és ezt saját weboldalukon is közé kell tenniük. Így az adózók számára is könnyebb lehet a döntés!