Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Viktóriát, a leukémiás kislányt adó 1 százalékból támogattuk

Viktória leukémiás kislány

Viktória nem csak a leukémiával, édesapja elvesztésével is küzd. Viktóriánál a betegség felfedezése a véletlennek volt köszönhető. Még nem jelentkeztek nála a tipikus tünetek, egy szimpla fül-orr-gégészeti vizsgálaton vettek észre aggasztó jeleket az orvosok, így átküldték a csöppséget a hematológiára.

Aznap már haza sem mehetett, azonnal bent tartották. Bár korábban tünetmentes volt, a legmagasabb rizikófaktorba tartozik az állapota. Az édesanyja nagyon nehéz helyzetbe került. Viktória betegsége nélkül is hatalmas problémákkal kellett megküzdenie. Férje 2011 márciusában elhunyt, és hatalmas adósságot hagyott rájuk. Mindent elveszítettek, amijük volt.

Az önkormányzattól kértek lakást, így kaptak egy lakhatónak nevezett garzont, de a lakás olyan állapotban van, hogy oda nem tudtak beköltözni. A falakban ki van égve a vezeték, az ablakon rés tátong, a lakással szemben pedig bűzös tároló teszi lehetetlenné az életüket. Ezt a lakást kapták három személyre: az édesanya, a 78 éves nagymama, és Viktória.

A kislány ilyen helyre nem mehet, így nem hagyhatja el a kórházat. A betegség kezeléseként kemoterápiát is kap, ami annyira legyengíti az immunrendszerét, hogy egy apró fertőzéstől is beteg lehet. Számára egy ilyen lakás egyenlő lenne a biztos megbetegedéssel. Steril szobára lenne szüksége, ahol olyan higiéniai feltételeket lehet biztosítani, ami megelőzi a fertőzéseket, és külön légtér a többi családtagtól. Nemhogy steril szobája, de még sima szobája sincs.

Az édesanya mindent megtesz, de lelkileg teljesen összetört, már nincs ereje harcolni az önkormányzattal. Eddig mindenhol elutasították, semmibe nézték, megfáradt. Az édesanya 25 évet, a nagymama 38 évet tisztességgel ledolgozott, cserébe nincs egy hely, ahol nyugalomban lehajthatnák fejüket.


Amennyiben személyi jövedelemadó 1 százalékával szeretné  segíteni, alapítványunk munkáját, adószámunk a következő: 18118236-1-41