Daganatos.hu Alapítvány
Élen a megelőzésben.
Adószám: 18118236-1-41
Daganatos beteg gyermek Beteg daganatos gyermek Daganatos gyerek

Adó 1% felajánlás, segítség


DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1052 Budapest Váci u. 16/A
Postacím: 1311 Bp. Csillaghegy Pf:22

Paypal Támogatás!

Facebook

 

Tudnivalók az adó 1 százalékról

Miért jó azoknak a cégnek, melyek adományoznak? Az adott vállalat felelős társadalmi szerepet magára vállalva megmutathatja az egyes közösségek problémái iránti érzett elkötelezettségét, ami a mi esetünkben a daganatos gyermekekért folytatott tevékenység támogatása.

Elősegíti, hogy a cég dolgozói az adományozási tevékenységeken keresztül is megismerjék a célzott alapítvány, vagy más civil szervezet törekvéseit és értékeit. Erősíti a cég hírnevét a társadalmi szektorban. Nagymértékben hozzájárul a cégnél dolgozó munkatársak csapatszellemének erősítéséhez.

Felmerül gyakran a kérdés, hogy miként ajánlható fel az adó egy százaléka? Idén is adhat egy százalék esélyt azon Magyarországon bejegyzett, és működő alapítványoknak, civil szervezeteknek, akik munkáját elismeri, és akiket céljai elérésében segíteni kíván. Az adó 1% hasznosságát a felhasználási időszakot követően haladéktalanul igazolják az elért sikerek.

Bár jelenleg Magyarországon a támogatás gyakorlata még sajnos nem közelíti meg az EU tagállamok átlagát, a hazai adózók adóbevallásuk kitöltésekor könnyedén, felmerülő plusz költség nélkül nyújthatnak segítséget a daganatos gyermekek részére a különböző közhasznú szervezetek által nyújtott szolgáltatásokat kihasználva.

Az adó egy százalék valójában minden adófizető állampolgár által felajánlható, akinek személyi jövedelemadó megfizetési kötelezettsége van, s azt maradéktalanul befizeti az APEH /állami pénzügyi ellenőrző hivatal/ részére. Amennyiben Ön munkahelyén keresztül nyújtja be adóbevallását, a Rendelkező Nyilatkozat szelvényét a meghatározott módon töltse ki a kiválasztott alapítvány, társadalmi szervezet adószámának beírásával. A rendelkező nyilatkozatot helyezze borítékba, ragassza le, és tüntesse fel azon nevét, címét, adóazonosító jelét.

Ezek után a ragasztás mentén hitelesítésképp írja alá, majd adja át munkáltatójának. A személyi jövedelemadóról szóló 1996. évi CXXVI.. Törvény jogot biztosít minden adófizető állampolgárnak arra, hogy a személyi jövedelemadó egy százaléka társadalmi célú felhasználásáról belátása szerint valamely alapítvány , egyesület, vagy más egyéb civil szervezet javára döntsön.

A kiválasztott alapítvány részére felajánlható adó 1% a már korábban megállapításra került, APEH számára befizetésre kerülő adóalapból jut el az általunk támogatott társadalmi szervezethez, így az összeg semmilyen plusz költséggel nem terheli az adózó, és családja költségvetését. Az adó 1 + 1 % rendelkező nyilatkozatot egészen május 10-napjáig adhatja át munkáltatójának.

Egyre elterjedtebb, hogy a rendelkező nyilatkozatot teljesen elkülönítve a bevallástól -többnyire elektronikus úton, vagy külön egy zárt, aláírással és a szükséges adatokkal ellátott borítékban postai úton juttatják el. Ezekben az esetekben a rendelkező nyilatkozatot – május 20.-napjáig kell az APEH-nek eljuttatni.

Amennyiben adóbevallását maga készíti, és szeretné a daganatos gyerekek felépülését támogatni adó egy százalékával, ez esetben az adóbevallási csomagban elhelyezett nyomtatványon jelölheti meg alapítványunkat adószámunk beírásával 18118236-1-41. Amennyiben elektronikus úton kerül beküldésre az adóbevallása, rendelkezését az űrlap erre vonatkozó részének kitöltésével teheti meg, melyet az adóbevallásával együtt interneten keresztül továbbíthat az APEH-nek!

Mindez a korábban említettek szerint Önnek semmilyen plusz költséggel nem jár a felajánlás, hiszen a befizetésre kerülő adóból vonódik le! Elektronikus úton történő bevallás esetén rendelkezhet az adó 1 + 1 százalékáról a 0953 adatlap kitöltésével.

Miként ajánlható fel az adó egy százalék?

Amennyiben alapítványunk részére szeretné felajánlani az adó 1% -át, egy erre a célra alkalmas rendelkező nyilatkozat kitöltését kell megtenni. Az üres nyomtatványt munkáltatójától kérheti, de amennyiben rendelkezik internet elérhetőséggel, letöltheti oldalunkról. A nyomtatvány megszerzését követően, a megfelelő rovatba írja be alapítványunk adószámát.

Majd egy leragasztott borítékban a ragasztás mentén aláírva, nevével, adóazonosító jelével ellátva adja át munkáltatójának, vagy helyezze be abba a nagyméretű borítékba, amelyben adóbevallását postai úton juttat el az adóhatóságnak.

Fontos tudnivaló!

Rendelkezése csak abban az esetben érvényes, ha a rendelkező nyilatkozatát tartalmazó Borítékra a fent említettek szerint ráírja adóazonosító jelét, címét, és a ragasztás mentén aláírásával ellátja.

Mi is történik abban az esetben, ha nem ajánlja fel egyik társadalmi szervezet javára sem az adó egy százalékát?

Amennyiben nem rendelkezik az 1% felajánlásáról, az ezt képviselő összeg az állampénztárban marad, mint befizetett adó.
A leukémiás József története

A leukémiás József története

2009 novemberében Józsefnél heveny lymphoblastos leukémiát diagnosztizáltak. Ez egy hematológiai daganatos betegség, melynek nagyon sok fajtája van. Mivel daganatos betegség, a kezelése is szinte megegyezik a daganatos betegek kezelésével.

Bővebben: A leukémiás József története

Média & Sajtó

Youtube

Kiemelt támogatóink

Invázió

Tatai Környezetvédelmi Zrt.

Mobilbirodalom.hu

Server System

Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség