Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1054 Budapest Tüköry utca 3.
Postacím: 1311 Bp. Csillaghegy Pf:22

Paypal Támogatás!

Bemutatkozás

A Daganatos.hu Alapítvány bemutatkozik


Céljaink

Lakatos Balázs  kurátorAlapítványunk 2005-ben jött létre azzal a céllal, hogy részt vegyen a daganatos, leukémiás betegségek kialakulása elleni küzdelemben.
 A Daganatos.hu Alapítvány részére felajánlott adó 1%-ok lehetővé tették, hogy a korai diagnosztizálásra, a prevencióra, a kezelések pontosabb nyomon követésére, és a kórházak korszerűsítésére jelentős forrásokat fordíthattunk.

A Heim Pál Gyermekkórház központi laboratóriuma, a SOTE II. SZ. Klinika genetikai laboratóriuma, és az Országos onkológiai intézet is egyedülálló tudományos munkát folytathat alapítványunk támogatásával, hisz a daganatos és leukémiás megbetegedés minden esetben versenyfutás az idővel.

Hiszünk abban, hogy a tudomány, a kutatásokat végző nemzetközileg elismert orvosaink és támogatóik erőfeszítéseinek köszönhetően egyre kevesebb lesz a daganatos, és leukémiás betegségek kialakulása, különösen gyermek korban.

Forrásaink                                                                                                                                                                                                                                                  Lakatos Balázs - kurátor

A Daganatos.hu Alapítvány próbálja 2008 óta folytatott kampányaival felhívni az állampolgárok figyelmét arra, hogy egyetlen perc odafigyeléssel óriási segítséget nyújthatnak a civil szervezeteknek, ezen keresztül pedig a szívükhöz közelálló társadalmi problémák megoldásához. Legyen szó daganatos, vagy hematológiai daganatos "leukémiás" betegségben szenvedő gyermekekről, vagy akár művészetről, tudományról, kultúráról, vagy gazdátlan állatok megsegítéséről.
Az ilyen ügyeben természetesen Magyarországon épp úgy, mint európa nyugati országaiban – a vállalkozások, cégek társadalmi szerepvállalása is döntően befolyásolja a nonprofit szektor eredményességét. Az a tapasztalatunk, hogy egyre több vállalat tud azonosulni valamely nemes céllal, és így egyre többen csatlakoznak a segítők táborához. A Daganatos.hu Alapítvány telefonon, szórólapokon, országos szintű tájékoztatási eszközökön keresztül keresi támogatóit, személyesen nem gyűjtünk adományt. Így kérem, ne adjanak pénzt senkinek, aki alapítványunk nevében keresi fel önöket.

Eddigi és leendő támogatóinknak is köszönjük, hogy céljaink mellé álltak és állnak a jövőben.
 
Bornemissza Tamás
Elnök


A Daganatos.hu Alapítvány minőségpolitikája


A Daganatos.hu Alapítvány  igen nagy hangsúlyt fektet ennek a súlyos kórnak a megelőzésére, hiszen a hosszú távú cél az, hogy lehetőleg ne is legyenek daganatos, és leukémiás megbetegedések. Ennek érdekében a következő irányelvek szellemében működik alapítványunk.

Alapítványunkat háromfős kuratóriummal, szabályozott folyamatok által vezérelt rendszerben úgy működtetjük, hogy folyamatos, költséghatékony kampánystratégiákat alkalmazva adománygyűjtéssel, adó 1% felajánlások gyűjtésével, kiemelkedő mértékű segítséget nyújthassunk.

Ennek érdekében folyamatosan megújuló, innovatív megoldásokkal fejlesztjük adománygyűjtő rendszerünket, a társadalom felé beszámolunk elért eredményeinkről, a pénzeszközök felhasználásról.

Ennek köszönhetően alapítványunk működése jól dokumentált, átlátható, és nyomon követhető. 

Alapítványunk vezetőivel létrehoztuk és eredményesen kívánjuk fenntartani azt a belső működési környezetet, melyben biztosított a célok elérése. Alapítványunk munkatársai közösen dolgozzák ki azokat a folyamatokat, melyek egységes rendszerben irányítják és működtetik szervezetünket annak érdekében, hogy a minőségirányítási követelményeknek megfelelően, szervezetünk eredményes és hatékony működése megvalósuljon.

Céljaink iránti elkötelezettségünket a pontos, precíz és igényes munkavégzés, hatékony, kétirányú kommunikáció jellemzi.

A minőségpolitikánkban megfogalmazott irányelvek és a közös törekvés a kitűzött célok megvalósítására alapítványunk minden tagjára nézve alapkövetelmény.
Kuratórium