Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

István három évig küzdött Ewing szarkómával

István három évig küzdött Ewing szarkómával

Istvánka 4 éves volt, amikor kiderült, hogy nagyon beteg. A tünetei miatt sokáig nem tudták, hogy pontosan mi is a baja. A kisfiú lábfájásra és ízületi fájdalomra panaszkodott, de nem volt látható sérülése, nem ütötte meg. Elküldték röntgen vizsgálatra, de az sem mutatott ki semmit.

Végül a vérvizsgálatból derült ki, hogy nagyon-nagy a baj. Istvánkát egy csontokból kiinduló, rosszindulatú daganat a Ewing szarkóma támadta meg. Ez a betegség általában egy csöves csontból kiinduló, az egész szervezetben áttéteket képező tumorfajta.

A kisfiú esete azért is volt speciális, mert ugyan áttétek nem alakultak ki, ám az összes csövescsontjában ott volt a daganat. Meg sem tudták operálni. A szülők nagyon nehéz helyzetbe kerültek, de mindent megpróbáltak, hogy megmentsék a kisfiút. Az orvosok őszinték voltak a szülőkkel, amikor elmondták nekik a diagnózist. Elmondták, hogy óriási küzdelem vár rájuk. Nagyon erős, és hosszú kemoterápiás kezelés, sugárterápia, és csontvelő transzplantáció kell ahhoz, hogy Istvánka felépüljön.

Ekkor keresték fel a Daganatos.hu Alapítványt is, hogy anyagi segítséget kérjenek. Több mint három évig küzdött Istvánka, minden kezelést hősiesen viselt, még a csontvelő transzplantációt is. Időnként úgy tűnt, hogy sokkal jobban van, de aztán mindig hirtelen romlott az állapota. A szülők közben mindenüket elveszítették, hisz csak egyikük tudott dolgozni, másikuk folyamatosan a kórházban volt a beteg kisfiúval. Így a házukat is elárvezerezik.

Ráadásul Istvánka kishúgáról is felváltva tudtak csak gondoskodni. Mégis mindent megpróbáltak, erejükön felül teljesítették a daganatos gyermek apró kívánságait, kialakították a sterilszobát, megfelelő körülményeket. Ám úgy tűnik, ez is kevésnek bizonyult. 2013.02.07-én feladta Istvánka szervezete, nem tudott tovább küzdeni a daganattal.

Őszinte részvétünk a családnak!

(ikt.306)