Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Zsombornál vese és tüdődaganat lépett fel

Zsombornál vese és tüdődaganat lépett fel

A kisfiú először csak köhögött, de a háziorvos észrevette, hogy valami nincs rendben a májával. Azonnal kórházba utalta, ahol diagnosztizálták nála a Wilms-tumort, mely a veséje és a mája között volt. A Wilms-tumor (nephroblastoma) a leggyakoribb gyermekurológiai rosszindulatú daganat.

A vesében található differenciálatlan, éretlen sejtekből ered és éretlen hám- és kötőszöveti elemekből épül fel. Zsombor hasában annyira nagy volt a daganat, hogy először nem is tudták megoperálni, kemoterápiás kezelést kapott, majd amikor operációra került sor, kiderült, hogy az egyik veséjét is el kell távolítani.

A további kezelések után rendszeres kontrollvizsgálatokra járt, de tünetmentesnek látszott. Az operáció után fél évvel azonban megbetegedett, akkor asztmás köhögés miatt került kórházba, akkor fedezték fel a tüdő áttéteket, három daganatot is találtak a pici fiú tüdejében. Ismét kemoterápiás kezelést írtak elő.

Zsombornak van egy nővére, akiről most az apukájuk gondoskodik, mivel édesanyjuk folyamatosan a kórházban van a kisfiú mellett. A család szinte szétszakadt és az édesapa az egyedüli kereső, mivel az anyuka fizetés nélküli szabadságot vett ki Zsombor gyógyulásáig. Nehéz anyagi helyzetbe kerültek, ezért fordultak a Daganatos.hu Alapítványhoz.