Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Zsanett vesedaganatos kislány

Zsanett vesedaganatos kislány

Nem voltak panaszai a kicsi lánynak, csak véletlenül derült ki, hogy egy több mint tíz centiméter átmérőjű daganat van a hasában. Zsanett 2012 augusztusában elesett az óvodában, megütötte a hasát, s miután a fájdalmát nem tudták csillapítani, kivizsgálásra küldte a háziorvos.

A megyei kórházból tovább utalták a Heim Pál Gyermekkórházba. Kiderült: a kislány fájdalmait Wilms-tumor okozza. Ez egy veseeredetű daganat, amely általában 5 éves kor előtt jelentkezik. Az okát nem tudni, feltehetően genetikai okok állnak a háttérben. A daganat nagyon gyorsan növekszik, a vesetokon belül képződik.

A Zsanett hasában felfedezett daganat nagyon nagynak számít – főként termetéhez viszonyítva. Nem is tudták megműteni azonnal, kemoterápiás kezelést kapott. A kóros elváltozás azonban alig reagált a kezelésre, így kénytelenek voltak megoperálni. Azonban nem sikerült teljesen eltávolítani a tumort, így folytatódik a kemoterápia. Zsanett szülei mindent megtesznek a kislányért, de borzasztóan szegények – ráadásul a daganatos gyermeknek van még két testvére, akikről szintén gondoskodni kell.

A család a nagyszülőkkel és az apa testvéreivel él együtt – nagyon szerény körülmények között. Az egyetlen támaszuk a szeretet, de anyagilag lehetetlen helyzetben vannak. A Daganatos.hu Alapítványtól elsősorban élelmiszert, meleg ruhákat, tisztítószereket kértek, ezek vásárlása is gondot okoz a családnak.


Ha személyi jövedelemadója 1%-val szeretné alapítványunk munkáját segíteni, a Daganatos.hu Alapítvány adószáma: 18118236-1-41